Cascais, Portugali lokakuussa 2010

Halvat lennot Lissaboniin, auto kentältä vuokralle, ja nokka kohti rannikkoa. Siinä suunnitelma syyslomalle 2010.
Sopivat varaukset löytyivät tällä kertaa eBookersin kautta. Finnairin lennot olivat suorat edestakaisin Helsingistä Lissaboniin, ja matkaa Cascais´hin länsirannikolle tuli moottoritietä pitkin Portelan lentokentältä vain noin 35 km. Navigaattorin avulla hotelli löytyi helposti pimeälläkin, ja Hotelli Quinta da Marinha osoittautui ennakkotietojen mukaisesti viiden tähden hotelliksi.

Hotelli on Cascain rantakaupungista noin 7 km päässä, joten keskustaan on mentävä taksilla tai omalla autolla. Hotellin yhteydessä on 18 reikäinen kenttä, jonka päätösgriini on aivan hotellin uima-altaan takana. Kentälle ei ole kovin edullista tulla pelkästään pelaamaan, sillä greenfee maksaa 95 euroa. Sen sijaan hotelliasukkaille hinta on paljon kohtuullisempi – 47,50€. Hotellissa tuntui olevan tuohon aikaan paljon pohjoismaalaisia – erityisesti ruotsalaisia ja norjalaisia ryhmiä.

Kenttä on Robert Trent Jones seniorin suunnittelema, ja pituutta sillä on 5870 m. Par-luku on 71. Kentällä on pelattu vuonna 2002 PGA Senior Touria ja vuonna 2007 Challenge Touria, mutta luulen, että alueen toinen kenttä Oitavos Dunes on tätä suositumpi. Se on nimittäin rankattu vuonna 2009 TOP-100 kenttien listalle.
Harmi, etten tällä matkalla päässyt tätä huippukenttää kokeilemaan.

Kentän takaysillä on muutama hieno ja haastava väylä. Lammen yli vaikeahkolle griinille pelattava par 3 (väylä 13) ja päätösreikä (par 5) jossa kuljetaan kahden vesiesteen välissä, ja päädytään lopulta aivan hotellin taakse. Viimeisellä väylällä avauksen on onnistuttava, jotta hyvä tulos on mahdollinen.

Päätösreiän avaus lyötynä. Kakkoslyönti on sijoitettava niin pitkälle oikealle, jotta lähestyminen greenille helpottuu. Toki toisellakin lyönnillä voi päälle yrittää…

Ensimmäisenä päivänä tuloksena tälle päätösreiälle birdie – ja siitähän sai taas ”kipinää” seuraavalle kierrokselle. Lopussa muutama kuva Cascais´n pikkukaupungista, jossa lokakuun puolessa välissä ei valtavaa turistiruuhkaa ollut. Paikallisten kesälomien ja Estorilin formula-ajojen aikaan kaupunki on kuulemma täpösen täynnä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s