PGA Catalunya ja Golf D´Aro tuhkapilven aikaan huhtikuussa 2010

Huhtikuussa 2010 tehty Gironan pelimatka jää muistoihin poikkeuksellisena. Alun perin pitkäksi viikonlopuksi (to-ma) suunniteltu matka venyi yli viikon mittaiseksi Eyjafjallajökullin tulivuorenpurkauksen ja tuhkapilven takia.

Lentomme Vaasasta Helsinkiin oli viimeinen, joka ylipäätään ilmaan päästettiin torstaina 15.4., ja Helsinki-Barcelona -reittilentokin oli niitä viimeisiä. Takaisin pääsimme viimein perjantaina 23. huhtikuuta. Vuokra-autolla Barcelonan El Pratin kentältä Gironaan on moottoritietä noin tunnin matka (100 km). Kenttä on Gironan kaupungin ulkopuolella, joten jos haluaa vain pelata kannattaa valita kentän vieressä oleva Melia Golf Vichy Catalan. Se on myös useiden suomalaisten matkajärjestäjien suosiossa. Varasimme huoneet ja feet suoraan hotellista – hotelliasukkaille pelimaksu on näin aina edullisempi. Kenttiä on PGA Catalunyalla kaksi – edullisempi ja helpompi Tour Course, sekä Eurooppa-tourillakin nähty haastavampi Stadium Course. Molemmat kentät ovat huippukuntoisia, ja kun alkuviikolla oli vain poislähteviä asukkaita, kentällä riitti tilaa yllin kyllin.

Kierroksia kertyi yhteensä 7, koska pelasimme tiistaita 20.4. lukuunottamatta joka päivä kaksi täyttä kierrosta. Ei ole mikään ihme, että alue on rankattu Golf Worldin 100 parhaan kentän joukkoon, niin hienosti viimeistellystä kentistä on kysymys. Kierrostuloksiksi Tour Coursella muodostui (90-88-84-90) ja Stadium Coursella (88-93-92). Stadiumin kaksi viimeistä väylää ovat aika haastavia (=pitkiä), mutta niiden osalta korttiin tuli ihan siedettävät lukemat (bogi-birdie, bogi-bogi, tupla-bogi).

Tour kentän ykkös-tee aamukasteen aikaan pe 16.4.2010. Ilma lämpeni nopeasti, ja keli muuttui jo muutaman väylän aikana kesäisen lämpimäksi.

Stadium Course on sisartaan haastavampi kenttä. Jo keltaiselta tiiltä saa peruspelaaja riittävästi haastetta. Par on 72, ja kentän pituus keltaisilta 6226 m. (valkoisilta reilut 300 m enemmän).

Maisemiltaan hieno oli myös Golf D´Aro, joka sijaitsee Costa Bravalla ja pelattiin ma 19. huhtikuuta.
Green fee korkeasesongin aikaan viikolla 72 €, viikonloppuna enemmän. Kenttä sijaitsee yli 300 m merenpinnan yläpuolella ja se on yksi alueen vanhimmista. Kenttäalueella on yli 1000 oliivi- ja tammipuuta sekä kaksi yhteensä 2600m2 suuruista maisemallisesti kaunista tekojärveä.

Golf D´Aro klubirakennus
126_2665
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s