Rooma pääsiäisen aikaan 2011

Ensimmäinen varsinaisesti Matti Tours´in järjestämä matka 6-henkisellä ryhmällä toteutettiin Roomaan huhtikuussa 2011. Edestakaiset lennot Vaasa-Helsinki-Rooma hankittiin Finnairilta (hyvissä ajoin tammikuussa) ja muut palvelut paikalliselta golfmatkatoimisto Mastergolf ´ilta. Kyseistä toimistoa ja sen yhteyshenkilöä Milenaa voi todella suositella, sillä paria inhimillistä väärinkäsitystä lukuunottamatta kaikki sovitut asiat ja aikataulut pitivät paikkansa. Pakettimme sisälsi 5 vrk:n majoituksen (aamiaisella) lisäksi kaikki kuljetukset – lentokentältä hotelliin ja takaisin lähtopäivänä sekä hotellista päivittäin kentille ja takaisin. Tiiajat oli myös varattu valmiiksi toivottuihin ajankohtiin. Pakettiin kuulunut Hotelli Torino ei ole neljän tähden hotelli (suomalaisen mittapuun mukaan), mutta aivan käypä ja siisti, ja varsin hyvällä paikalla kaupungin nähtävyyksiä ajatellen. Kaikki pelatut kentät sijaitsivat vain n. 25-35 km etäisyydellä keskustasta, joten siirtymiin kului aikaa maksimissaan tunti – vaikka välillä oltiin todella ruukaiseen aikaan liikkeellä.

Matti Tour´s first trip was to Rome in April 2011. The hotel and the golf-packaces where organized by the local agency Mastergolf. All went as planned. The hotel (Hotel Torino) is not a four star hotel (as we see it in Finland), but just ok, and in good place near Termini Station. The courses are all from 25 to 35 km distance from the city, so its´s easy to do both – playing and seeing sights at the same trip.

Ensimmäinen pelipaikka oli torstaiaamuna Fioranello Golf. Kenttä oli pelaamastamme kolmikosta selvästi vaatimattomin, tosin suomalaisen mittapuun  mukaan ihan pelattava. Kentän erikoisuutena voi pitää sitä, että mukana oli useita griinejä, joita lähestyttiin todella jyrkkiin ylämäkiin. Ensimmäistä kertaa pelatessa lähestymiset tapahtuivat näin ollen osin hieman sokkona. Kentän par on 70, ja pituus keltaisilta 5.577 m.
 

 

Toisen pelipäivän kohde oli Marco Simone Golf. Tämä kenttä oli selvästi edellistä mukavampi myös lay-outiltaan, ja rakennettu isommalle alueelle. Oman rankkaukseni mukaan paras pelaamistamme kolmikosta.
Alueella on Championship kentän lisäksi 9-reikäinen North Course (par 32), jonne olimme jo aluksi harhautumassa, koska aloitusteet sijaitsivat aivan lähekkäin. Pääkentän pituus on 6037 keltaisilta ja par 72.
Green fee arkisin 55 euroa ja viikonloppuisin 75 euroa.

Lauantain ja sunnuntain pelikohde oli Castelgandolfo Golf – Robert Trent Jones Jr:n suunnittelema kokonaisuus. Se sijaitsee alunperin 1700 -luvulla rakennetun kartanon mailla vanhassa tulivuoren kraaterissa.
Klubi on vanhan linnan tiloissa, ja isoon kattilamaiseen laaksoon on todella saatu mahdutettua 18 reikää ihan kohtuulliselle alueelle. Vain muutamat väylät ovat hieman turhan lähellä toisiaan. Alueella on erillisiä asuntoja, joten paikan voi valita myös yksittäiseksi kohteeksi Milenalta ja pelata vain tätä kenttää. Keväällä 2011 tämä vaihtoehto olisi ollut paketeista edullisin. Keskikesällä voisi kuvitella, että tällaisessa laaksossa jossa ilma ei paljon pääse kiertämään voi olla todella kuuma. Onneksi noille pelipäiville ei nyt sattunut kaikista lämpimintä ilmaa. Greenfee arkisin 65 euroa ja viikonloppuisin ja pyhien aikaan 80 euroa. Klubilla on erinomainen keittiö, ja täällä kannattaa lounastaa, jos suinkin on aikaa. Ainakin pasta oli vallan herkullista ja hinnat kohtuulliset. Ylipäätään kaikilla käymillämme klubeilla tuntui ravintoloiden hintataso olevan edullisempi kuin Roomassa, mikä sinänsä on poikkeuksellista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s