Golfia Pohjois-Italiassa

Jo toista kertaa Milena Felici ja Mastergolf.it  hoiti onnistuneesti pääsiäispelimatkamme Italiaan. Tällä kertaa kohteena oli Milanon pohjoispuolella oleva alue. Lennot Milanoon Vaasa-Helsinki -kautta, ja muut kuljetukset, majoitus ja pelijärjestelyt Mastergolfin kautta. Hotellimme La Perla sijaistsi Varallo Pombian kylän laitamilla vain n. 10 km Malpensan lentokentältä. Hotelli on jo hieman iäkäs, mutta vallan siisti ja varsinkin hotellin ravintola oli ilmeisen suosittu, koska lähes joka ilta se täyttyi paikallisista ruokailijoista. Ylipäätään hinta-laatusuhde oli kuitenkin kohdallaan. Järjestelyt kuljetusten ja peliaikojen osalta sujuivat edellisvuoden tapaan ammattitaidolla ja moitteetta. Mikäli joskus suuntaamme samalle seudulle takaisin, ovat golfhotellit (esim. Le Robinie tai Castelconturbia) erittäin hyviä vaihtoehtoja, varsinkin jos on kyse vaikkapa pidennetystä viikonlopusta.

Lago Maggioren ja Milanon lähistöllä sijatsee useita golfkenttiä, ja alue on maisemiltaan upea. Aronan kylään ja Lago Maggioren rantaan oli hotelliltamme noin 15 km matka. Ja jos aikaa on enemmän, kannattaa suunnata myös pohjoisemmaksi esim. Stresaan. Paikallinen ruoka ja viinit ovat tutustumisen arvoisia.

Valokuvaukselliseen Aronan kylään tutustuimme matkan viimeisenä päivänä pääsiäissunnuntaina. Paikallista väestöä oli kerääntynyt paljon toreille ja rantabulevardille pyhäpäivää viettämään. Kylästä on mahdollista tehdä kesäisin myös laivaristeilyjä Lago Maggiorelle.

Ensimmäisen pelipäivän kohteena oli Circolo Golf Bogono, jossa on kaksi kenttää – helpompi Del Conte ja haastavampi Bonora. Kumpaakaan ei voi mielestäni luokitella helpoksi, sen verran kapeita ja bunkkeroituja väyliä molemmissa on. Suurin totuttelu oli kuitenkin nopeisiin ja muotoiltuihin griineihin. Italiassa klubitalot ovat hulppeita, niin myös kaikilla nyt vierailemillamme kentillä.

                                  Circolo Golf Bogogno

Edellisen päivän ja yön sateesta johtuen kenttä oli aamulla kosteassa kunnossa, mutta kevään ensimmäisten lyöntien nautintoa ja kokemusta se ei himmentänyt. Uuden kauden avaus on aina yhtä hieno kokemus.
Kentän reunamilla oli näyttäviä loma-asuntoja
Ensimmäisenä päivänä kiersimme alkuinnostuksessa melkein täyteen 2 x 18 reikää. Illalla jaloissa tunsi kyllä päivän rasitukset, eikä unta tarvinnut illallisen jälkeen juuri odotella.

Golf Club Castelconturbia

Golf Club Castelconturbiassa voi aistia monella tapaa perinteistä Italialaista golfkulttuuria. Jo vuonna 1898 perustettu kenttä huokuu niin klubitalon kuin muidenkin puitteiden osalta arvokasta henkeä. Kenttä oli kiertämistämme kolmesta kohteesta korketasoisin ja keväinen kenttä upeassa kunnossa. Kentällä on kolme 9 reiän kokonaisuutta, joita yhdisteltiin – Percoso Dei Pini (keltainen), Percoso Dei Castagni (sininen) ja Percoso Delle Querce (punainen). Aloitimme pelaamalla yhdistelmän sininen-punainen hienossa aurinkoisessa kevätsäässä.

Kevät on jo Pohjois-Italiassa huhtikuun alussa todella pitkällä – huomaa vasemmalla Suomen lippu, joka oli nostettu klubilla salkoon vierailumme kunniaksi 🙂

Circolo Golf Bogogno Bonora Course

Lauantaina palasimme Bogognoon, ja aloitimme kierrokset vaativammalla Bonora -kentällä. Italiassa saattaa usein viikonloppuisin olla kentillä ruuhkaa kilpailujen johdosta. Myös Bogognossa pelattiin tuolloin Golf Trophy Dei Laighi 2012. Kisa pelattiin Del Conte -kentällä ja osallistujia näytti olevan todella runsaasti. Kierros sujui aurinkoisissa merkeissä aina 18 väylälle saakka, jolloin alkoi sadekuuro. Sade yltyi lopulta ukkoskuuroksi, ja paikallisten kisa jouduttiin keskeyttämään ja palkinnot jakamaan ilmeisesti 9 -reiän tulosten perusteella.

Väylä numero 7. Ylhäältä alas laaksoon pelattava par 3, jolla mittaa on keltaisilta 154 m.

Le Robinie Golf Club

Sunnuntain päätöskierros pelattiin Jack Niclausin suunnittelemalla Le Robinie Golf Club´illa. Ensimmäiset kentällä tapaamamme ryhmät olivat kaikki suomalaisia, joita tuntui olevan golfhotellissa runsaasti pääsiäistä viettämässä. Kenttä ja hotelli ovatkin vain kivenheiton päässä Malpensan lentokentältä, joten paikka soveltuu mainiosti vaikkapa pitkän viikonlopun pelikohteeksi. Le Robinien väylät ovat melko leveitä, ja vaikka haasteita toki löytyy bunkkereiden ja vesiesteiden muodossa, sopii tämä kenttä testaamistamme parhaiten leppoisaan lomagolfiin ja vaikkapa kauden aloituskentäksi. Päivä oli aurinkoinen, mutta myrskyisä tuuli antoi omat haasteensa avoimessa maastossa.

Taustalla siintävät upeasti lumihuippuiset Italian Alpit
Väylälle numero 14, par 4 on Jack Niclaus päättänyt sijoittaa peräti 27 bunkkeria!
Päätösreiät 17 ja 18 kiertävät ison vesiesteen josta saavutaan klubille
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s