Putteja Pirkanmaalla

Jokavuotisen kenttäbongauksen kohteeksi valikoitui tänä kesänä ensimmäisenä Golf Pirkkalan kenttä. Kenttä on avattu vuonna 2005, ja sen on suunnitellut Kosti Kuronen. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna tehty turnee osui säiden osalta erinomaiseen aikaan. Viikonlopun pelit saatiin pelata aurinkoisessa ja helteisessä kesäsäässä. Perjantaina pelipaikkana siis Golf Pirkkala, ja lauantaina Nokia River Golf .

Golf Pirkkala

Golf Pirkkalan kenttä alkaa mukavasti parilla lyhyellä väylällä. Aloitusväylänä on par 4, lyhyehkö 328 m dogleg vasemmalle. Sitä seuraa lyhyt 127 m par 3. Tästä olisi hyvä ottaa mallia muillakin kentillä. Kun avausväylät eivät ole liian haastavia, pääsee vieraspelaajakin peliin heti mukavasti ”sisään”.

Väylä numero 3 (yllä) on par 301 metrinen par 4. Se pelataan loivaan ylämäkeen. Griiniltä avautuu hieno näkymä klubitalolle päin.

Korkeuserojakin kentällä on, muttei mitenkään kohtuuttomasti. Hyväkuntoiset greenit oli leikattu lyhyeksi ja luultavimmin jyrätty, koska pallo käyttäytyi samalla tavalla kaikilla greeneillä. Vaikka nopeisiin griineihin totuttelu veikin oma aikansa, se että kaikki 18 griiniä ovat laadultaan hyvin samanlaisia, ansaitsee myös kiitoksen sanan. Liian pitkistä raffeistakaan ei palloja juuri kentällä tarvinnut haeskella. Alla väylän 13 griini.

Sekä etu- että takaysi loppuvat ylämäkeen pelattaviin väyliin.
Väylä numero 9 on 395 metrinen par 4, ja väylä 18 par 5 (505 m keltaisilta pelattuna). Molemmissa lähestyminen tehdään ylämäkeen hieman sokkona, joten ensikertalainen tavoittaa helposti ensin griiniä ympäröivät bunkkerit. Kentän  tarkemman väyläoppaan löydät tästä.

Golf Pirkkalasta jäi hyvä maku, vaikka muutamia väyliä emme ensikertalaisina saaneetkaan kesytettyä . Tänne voisimme tulla uudestaankin!

Nokia River Golf 

Myös Nokia Riverin kentät (River 18 r. ja Kartano 9 r.) ovat Kosti Kurosen käsialaa. Kentällä avautuu muutamia huikaisevan hienoja maisemia. Niistä muutama makupala ohessa.

Nokia Riverin väylä numero 14 on valittu vuonna 2009 Golf Digestin kenttärankingissa Suomen 18 parhaan väylän joukkoon. Teeboksi on tällä par 3 -väylällä (200m) n. 40 metriä griiniä ylempänä.


Mukavaa pelipäivää Nokialla himmensi hieman tuona päivänä pelin kovin hidas eteneminen ja jatkuva odottelu ja seisoskelu. Golf Digest -lehdessä (5/2012) on hyvin valaiseva Kari Huttusen artikkeli ”Kenttien jarrumiehet ja -naiset”. Artikkelissa ehdotetaan green card´in saamisen ehdoksi pakollista caddiena toimimista, jolloin aloitteleva golfari näkee käytännössä, kuinka kentällä toimitaan ja edetään. Kannatettava ajatus, sillä yli viittä tuntia ei normikierroksen tulisi koskaan kestää. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s