Kultaranta Golf ja Aura Golf

Kenttätestissämme heinäkuussa 2013 Turun ja ympäristön kentistä Kultaranta Golf ja Aura Golf!

Ensimmäisestä Aura Golf -kokemuksesta on jo kulunut vuosia, mutta sen sijaan Kultaranta oli tälle kesälle kokonaan uusi tuttavuus. Kenttä on avattu vuonna 2007 ja sen on suunnitellut Jan Sederholm. Klubitalo ja koko Resortin ympäristö on rakennettu todella tasokkaasti. Kenttä  mainostaa itseään Suomen ensimmäisenä täysmittaisena Pay&Play -kenttänä, eli kaikilla green cardin suorittaneilla on siellä mahdollisuus pelata.

ScreenHunter_01 Jul. 16 22.43

Ravintolan terassin alapuolelta lähtevä ykkösväylä laittaa pelaajan heti lyöntivalintojen eteen, koska vesiesteitä on sekä vasemmalla että edessä ja veden ylitykseen vaaditaan jo kohtuullisen pitkä avaus. Tilaa on toki niin tällä avausväylällä kuin koko kentällä mukavasti, ja raffit on leikattu pelaajaystävällisesti koko kentän alueella. Kenttä sopiikin hyvin myös aloittelijoille. Tarjolla Kultarannassa onkin vain keltaiset ja punaiset avauspaikat.

Kultaranta Golf tuloskortti
Kultaranta Golf tuloskortti
Kultaranta Golf. Ykkösen tiiboksi klubin terassilta katsottuna
Kultaranta Golf. Ykkösen tiiboksi klubin terassilta katsottuna. Väylä aukeaa kuvassa oikealle.

Kentän ehkä kuuluisin väylä on 155 metriä pitkä par 3, väylä numero 6. Siinä on meri hienosti näkyvissä griinin takana.

Väylä numero 6, 155 m par 3.
Väylä numero 6, 155 m par 3.
2013-07-15 11.42.48
Klubirakennus ja kenttäalue näkyy lähes kokonaisuudessaan väylän 8 tiiboksista.

Kenttä oli paikallisten mukaan kovin vähäisen sateen johdosta äärimmäisen kuivassa kunnossa ja siksi erityisesti väylät olivat todella kovat ja osin paljaat. Griinit olivat toki hyvässä kunnossa ja tasalaatuisia. Mitään ”extreme -kokemusta” emme tästä melko tasaisesta kentästä kuitenkaan saaneet, joten arvosanaksi annamme 8+.

Etuysin pääteeksi palataan klubirakennukselle.
Etuysin päätteeksi palataan klubirakennukselle.

ScreenHunter_02 Jul. 16 23.24 

Aura Golf´iin olen tutustunut ensimmäisen kerran jo 90-luvulla, mutta silti kentästä jää aina hieno kokemus. Tästä vuonna 1958 perustetusta kentästä huokuu sopivasti historian havinaa. Ja vaikka keltaisilta mittaa kertyy vain reilut 5600 metriä, kenttä haastaa kyllä harrastuneemmankin pelaajan heti ykköstiiltä lähtien. Komea puusto antaa kentälle omaleimaisuutta ja lisää haastetta useilla väylillä.

Aura Golf tuloskortti
Aura Golf tuloskortti
Aura Golf. Väylä 2, par 4 400 m.
Aura Golf. Väylä 2, par 4, 400 m.

Greenit saavat Aurassa erikoismaininnan. Kenttää viriteltiin jo pikku hiljaa 24.-27.7.2013 pidettävää ”Ladies Amateur Championship” -kisaa varten. Ne olivatkin (omiin kontikenttiimme verrattuna) todella nopeassa kunnossa. Tällaiset griinit ovat ilo pelata, vaikka putteja välillä tulikin kaltevilla pinnoilla turhan monta 🙂

Kentällä on monta hienoa väylää. Alla vain pari esimerkkiä. Kentän viidenneksi vaikemmaksi rankattu väylä 7 (178 metrinen par 3) haastaa vesiesteillään vasemmalla ja greenin edessä. Takaysin ensimmäinen korkealle mäelle puiden välistä nouseva par 4 (310m) on myös hieno väylä!

Väylä 7, par 3.
Väylä 7, par 3, 178 metriä
Väylä 11 avaus.
Väylä 11, 335 m par 4.
Väylän 17 lähestymisessä on ylitettävä kuvan lampi.
Väylän 16 (par 4, 365 m) lähestymislyönnillä on ylitettävä kuvan lampi.

Klubilla kierroksen jälkeen nautittu lounas oli myös varsin maistuva. Aura Golf on kenttä, jonka jokaisen golfarin täytyy ainakin kerran elämässään käydä testaamassa. Arvosana kokonaisuudesta 9,5.

Aura Golf Ravintola
Aura Golf Klubirakennus.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s