Kenttätestissä Virpiniemi Golf

Virpiniemi Golf antoi itsestää ensi vierailulla erinomaisen kuvan. Kun satuin pääsemään vielä tutustumiskierrokselle seurassa alusta asti toimineen kokeneen golfarin  kanssa, oli kierros myös paljon helpompi pelata. Joka väylällä oli tiedossa, miten sitä kannataisi pelata – tai ainakin miten välttää suurimmat riskit. Samalla sain aimo annoksen tietoa kentän historiasta ja kehitysvaiheista.

Virpiniemi Golf
Virpiniemi Golf

Kenttää on alettu rakentaa vuonna 2004 ja se avattiin vuonna 2007. Kentän arkkitehtinä on toiminut  Jan Sederholm. Varsinkin takaysillä kaunis merenrantamaisema ja muutenkin monipuolinen maasto pääsee erityisesti oikeuksiinsa. Pelipäivänä kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja griinit hyvässä kuosissa. Tuuli on elementti, joka lienee mukana Virpiniemessä kentän sijainnin ansioista lähes jatkuvasti. Suunnan ”haisteleminen” ja voimakkuuksien tunnistaminen olikin mielenkiintoinen joskin välillä aika haastava tehtävä. Kentän kokonaispituus keltaisilta on 5603 metriä.

Etuysi (Harju) kiertelee kangasmaastossa, ja sen mieleenpainuvin väylä on ehdottomasti väylä 3 (par 5, 460 metriä), jossa vesiesteen reunustaman kapeahkon väylän voi pelata halutessaan molemmilta puolilta – tai vaikka kakkoslyönnillä esteen toisen puolen väylälle siirtymällä. Hieno oivallus suunnittelijalta!

Takaysi (Meri), on kuitenkin tämän kentän parasta antia. Pohjanlahden näkymät ovat erityisesti väylästä 12 alkaen upeat.

Väylä 12. Greenin takana Pohjanlahti.
Väylä 12. Greenin takana siintää Pohjanlahti.
Väylällä 15, kentän helpoimmaksi slopatulla par 3:lla (99m) tuuli on pelissä toden teolla, ja maila- ja lyöntivalikoima joutuu koetukselle.
Väylällä 15, kentän helpoimmaksi slopatulla par 3:lla (99m) tuuli on pelissä toden teolla, ja maila- ja lyöntivalikoima joutuu koetukselle.

Kokonaisuutena kenttä on mielenkiintoinen ja antaa monenlaisia mahdollisuuksia pelata. MattiTours´in kenttäkategoriassa Virpiniemi Golf kuuluu ehdottomaan eliittiin, ja suosittelen tämän bongaamista muillekin!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s