Salobre South Course at Gran Canaria

Kanarian matkan ainoa uutuuskenttä oli tällä kertaa Salobre South Course. Kenttä on Roland Fauren ja Robert Trent Jonesin yhteistyön tulos, ja oleellisesti helpompi kuin naapurissa sijaitseva Ron Kirbyn North Course jota on nimitetty joskus nimellä ”the Devil”. South Course on avattu vuonna 2000.

The new experience in Canary Island was at this trip Salobre South Course. It´s designed by Roland Faure and Robert Trent Jones, and it is much easier than the neighboring Ron Kirby´s  Salobre North Course which has been sometimes named  as ”the Devil”. South Course was opened at year 2000.

Salobre South hole 1, 308 m
Salobre South hole 1, 308 m par 4 early in the morning

Gran Canarian eteläiseen osaan sijoittuva keltaisilta 5338 m pitkä puistokenttä oli hieno tuttavuus! Kukkuloiden ja kanjoneiden välissä kulkevia väyliä oli ilo pelata. Välillä tosin olisi mieluusti jäänyt ihailemaan upeita maisemia. 308 m par 4 avausväylä on suhteellisen helppo avausväylä, samoin kuin sitä seuraavat väylät 2, lyhyehkö 121 metrinen  par 3 sekä sitä seuraavat 288 metriä pitkä par 4 sekä väylä 4, 175 metrinen par 3.

2014-02-26 07.55.252014-02-26 07.55.15

Etuysin lopulla on mukava lyhyt vedn yli lyötävä 96 metrinen par 3, väylä 8.
Etuysin lopulla on mukava lyhyt 96 metrinen par 3, väylä 8.

Takaysillä on monta mieleenpainuvaa väylää. Sellaisia ovat mm. 168 metrinen väylä 11 par 3 (kuva alla) joka lyödään ylhäältä kalliolta. Ennen griiniä vasemmalla on lyhyemmille lyönneille tilaa, mutta liikaa oikealle ei parane poiketa. Lippu oli pelipäivänä sijoitettu lisäksi suoraan griinibunkkerin taakse.

Väylä 11, 168 metriä par 3.
Väylä 11, 168 metriä par 3.

Väylän 13 tiiboksiin kävellään puusiltaa pitkin veden yli. Itse väylä on dogleg oikealle, 366 metriä. Kallion ylitys oikealle kannattaa, muttei liikaa!

Väylän 13 tiiboksi gree´nin takana
Väylän 13 tiiboksi näkyy griinin takana
Kierroksen tulos pelipäivänä siedettävä 84.
Kierroksen tulos pelipäivänä siedettävä 84.

Kenttien yhteydessä on ainakin ulospäin upea Sheraton Salobre Golf Resort. Baarin  terassilta on myös hulppeat näkymät kenttäalueelle.

2014-02-26 12.05.28
Sheraton Salobre Golf Resort and Spa
Shreaton Salobre
Shreaton Salobre
20140226_114942-001
Näkymä Sheraton Salobren baarin terassilta kenttäalueelle

Kokonaisuus oli toimiva, ja palvelu ensiluokkaista. Koska caddiemaster sijaitsee Hotelli Sheartonissa, oli sieltä autokuljetus ykköstiille ja pois mikäli ei käyttänyt golfautoa. Tällä kentällä se ei tosin olisi pahitteeksi, sen verran paljon on korkeuseroja. Greenfee kentälle maksaa normaalina korkeakautena 99 euroa, mutta mikäli haluaa välttää ruuhkaa ja päästä hieman edullisemmalla hinnalla pelaamaan, mene klubille klo 7.00-8.00 välillä. Niitä aikoja ei voi varata ennakkoon, mutta silloin hinta kärryn kanssa oli ”vain” 82 euroa. Ja vaikeammalle North-kentälle pääsee tuolloin vieläkin halvemmalla. Ylipäätään Kanaria alkaa green-fee hinnoittelussaan olla jo kipurajan ylittänyt. Mutta koska pelaajia riittää, miksi laskea hintoja. Oman kategoriani mukaan antaisin kentälle arvosanan 9.

Everything worked well here, and the service was first class. Since the caddy-master is located at the Hotel Shearton, there was a transportation to first tee (if You don´t use  a golfcart) . In this course, using cart is recommended .Green fee in normal high season costs 99 euros, but if you want to avoid congestion and get your green-fee a bit cheaper, go to the club at the timeframe of 7.00 to 8.00. These times can not be booked in advance, but then the price (with a trolley) is ”only” 82 euros. And the North course is even cheaper. In general, the green-fee pricing seems in Canary Islands rising all the time! Good course and worth visiting!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s