Kevättä kohti kotimaan golfkentillä…

Kausi 2014 alkoi omalta osalta Suomessa jo 12.3.. Pelaamassa oli toki käyty jo loppiaisena samalla kentällä, mutta ehkä se voidaan laskea vielä edellisen kauden ”häntiin”. Itse asiassa nyt harmittaa, ettei helmikuussa tullut vääntäydyttyä jonnekin Hiisigolfiin tai vastaavaan – näin jo tässä vaiheessa olisi vuoden jokaiselle kuukaudelle merkintä pelaamisesta kotimaassa.

Kuortane Golf 12.3.2014
Kuortane Golf 12.3.2014

 

Sunnuntaina 16.3. alkoi takatalvi, ja kentät sulkivat taas ovensa, ainakin keskisen Suomen korkeudella. Viikolla 13 palattiin taas lumien sulettua siihen tilanteeseen, että avautumista odotettiin innolla. Muut alueen kentät ovat selvästi varovaisempia kuin Kuortane golf, joka avaa kentän heti kun se on mahdollista. Siitä, millaisia vaurioita kentälle voi syntyä aikaisesta kevätpelaamisesta tuntuu olevan yhtä monta kun on asiantuntijaa. Toisen mielestä kaikki ennen toukokuuta tapahtunut toiminta tappaa kentän kasvuston ja pilaa griinit totaalisesti. Toisten mielestä sulalla kentällä voi mainiosti pelata heti kun ollaan reilusti plussan puolella. En ole tämän alan ammattilainen, mutta mielenkiinnolla voisi käydä kesällä ko. kenttää ja sille nyt aiheutettuja ”tuhoja” katsomassa. Etelä-Suomessahan kenttiä on auki jo tukuttain.

Kenttä oli luvattu nettisivujen mukaan avata klo 13, mutta kun saavuimme paikalle 12.30 paikalla oli jo kymmenittäin pelaajia. Itse asiassa kärkiryhmä taisi olla jo siinä vaiheessa väylällä 4 tai 5. Ennen yhtä ykköstiillä odotteli 5-6 täyttä ryhmää omaa vuoroaan. Väkeä oli tullut paikalle kauempaakin – edellämme oleva nelikko oli Keski-Suomesta!

Tämä ykköstiin jono ei ole eiliseltä Kuortaneen käynniltä vaan jostakin vähän lämpimämmästä paikasta.
Tämä ykköstiin jono ei ole eiliseltä Kuortaneen käynniltä vaan jostakin vähän lämpimämmästä paikasta.

 

Odotettavissa oli siis pitkä päivä! Kentän kiertää normaalisti n. 1,5 tunnissa, jopa nopeammin. Eilinen 18 reikää kesti kahvitaukoineen  5 tuntia. No, mikäs oli ulkoillessa kauniissa ja aurinkoisessa kevätsäässä.

Vesiesteissä vielä jääpeite - ja paljon palloja!!!
Vesiesteissä vielä jääpeite – ja paljon palloja 🙂

 

Caddimasterin mukaan iltapäivällä kentälle oli lähtenyt jo reilut 100 pelaajaa, jonka johdosta peli 9-reikäisellä kentällä oli aikamoista odottelua. Kaikki tuntuivat kuitenkin nauttivan keväisestä ulkoilusta ja sopeutuvan tilanteeseen. Toivottavasti muutkin alueen kentät ottavat tästä jatkossa mallia – uskoisin, että myös kassa kilisee aika mukavaan tahtiin tällaisina viikonloppuina!

Nyt jäädään jännittämään, mitä tapahtuu pääsiäisenä, kun monilla golfareilla olisi enemmän aikaa ulkoiluun. Mikäli säät jatkuvat nykyisen kaltaisina,  uskoisi kolmen viikon aikana tapahtuvan paljon. Pelkona on, että green-fee maksut karkaavat etelän klubeille ellei täälläkin jo päästä laajemmin avaamaan kautta?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s