Hole in one -uutisia!

Kesän kirjoittelu tällä blogilla on ollut vähän hiljaisempaa. No miksi näin – tietenkin siksi että kaikki liikenevä aika on kesälomalla kulunut harrastuksen parissa! Kun juhannuksen jälkeisen viikon arktisista oloista selvittiin, koko heinäkuu oli mitä mahtavinta aikaa kaikille golfareille. Lämmin ja helteinen sää sopii tähän lajiin erinomaisesti!

Vielä toistaiseksi jokaiselle kaudelle tavoitteeksi asetettu kokonaan uuden kentän bongaus kotimaassa on vielä toistaiseksi toteutumatta. No, vielähän tässä on kautta jäljellä! Mutta sitten tuohon otsikon mainitsemaan tapahtumaan, joka tarinana on ihan kertomisen arvoinen. Järviseudun golfin historiassa kesä 2014 on jo tähän mennessä ollut poikkeuksellisen vilkas nimenomaan hole-in-one-rintamalla. Tähän mennessä jo 9 golfaria on kentällä tuon tapahtuman kirjannut. Eikä se muutamille edes ole ollut uran ensimmäinen holari.

Hole in onesta on puhuttu vuosien saatossa monia kertoja ja välillä pallo on kopsahdellut lipputankoon ja kerran jopa alastullessaan rikkonut kupin reunan mutta ponnahtanut silti silloinkin 30 cm päähän reiästä. Kun hyvän pelikaverin pallo sitten heinäkuun alussa – myös ensimmäisen kerran – kilahti reikään Lappajärven 12. reiällä (saariviheriö par 3, 140 m), alkoi mielessä itää etäinen ajatus – miksei minullekin! Ja entäpä jos ykköslyönti vielä osuu reikään juuri jonakin sunnuntaipäivänä harkkakierroksella jolloin klubi ja kenttä on täynnä lajin harrastajia? Kalliiksihan se tulee! Siltä istumalta selaamaan nettiä ja katsomaan mistä saa Hole In One -vakuutuksia ja sellaista hankkimaan.

Muutama viikko kului, ja aina kyseiselle reiälle saavuttuamme kelasimme tuota kollegan hyvää lyöntiä heinäkuun alussa. ”Vähän siinä oli silloin tuulta vasemmalta!”, ”nyt tuntuu aika tuulettomalta”. ”Olisiko se sama mailakin, rauta-7?” ”Lyodäänpä nyt samanlainen lyönti!”. Ja jos on puhuttu siitä että golf on suurelta osin mentaalista, tämä tapaus vain vahvistaa sitä. Riittävän monta kertaa kun onnistunut lyönti oli näkynyt jo mielessä, suoritus oli itse asiassa vain rutiinia. Heti svingin jälkeen pystyimme havaitsemaan, että lyönti onnistui ja lähti juuri siihen suuntaan minne pitääkin. Putosi griinille noin 1,5m ennen lippua ja vieri suoraan kuppiin!! Kierros ennen tuota 12. reikää ei ollut sujunut mitenkään täydellisissä merkeissä, joten mistään koko kierroksen flow-tilastakaan ei voida puhua.

Väylä 12, par 4, 140 metriä. Mailana rauta-7. pallona Titleist NXT Tour
Väylä 12, par 4, 140 metriä. Maila rauta-7. Pallo Titleist NXT Tour.
Ja tässä vielä se alastulojälki!
Ja tässä vielä se alastulojälki!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s