Tapiola Golf

Edellisessä blogijutussani harmittelin, kun kesälle 2014 ei siihen mennessä ollut osunut yhtään uutta kenttää. Nyt sekin haaste on toteutettu, sillä bongattavaksi tuli tänä kesänä täysmittaisena avattu Tapiola Golf. Kenttä on 75:s kotimaassa pelaamani.

Tapiola Golfin kentän esisuunnitelman laati ruotsalainen golfkenttäarkkitehti Jan Sederholm, jonka kädenjälki näkyy aika monella kentällä Pohjoismaissa. Osin Sederholmin suunnitelman perusteella suunnittelutyötä jatkaa chicagolainen arkkitehtitoimisto Nugent Golf Inc., joka on erikoistunut vaativiin pohjaolosuhteisiin.

Nugent Golf Inc’n Tim Nugentin suunniteleman kentän par on 72 ja se on pituudeltaan valkoisilta 6090 metriä, keltaisilta 5631 metriä ja punaisilta 4612 metriä. Kentän pinta-ala on noin 55 hehtaaria. Kenttä ei slopetaulukon mukaan ole sieltä vaikeimmasta päästä.

Tapiola golf
Tapiola Golf pelijärjestys syksyllä 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenttää oli mukavaa lähteä pelaamaan ensimmäistä kertaa aivan väyläkarttojen mittojen mukaan. Etuysillä draiverilla ei kovin monella väylällä ole käyttöä, oleellisempaa on pysyä väylällä ja poissa syvistä bunkkereista, joita tällä links-kentällä on riittämiin. Etuysi ei ole mitaltaan kovin pitkä, mikä sekin mahdollistaa muun kuin draiverin käytön. Ulosmeno pienen griineihin tottumisen jälkeen +3 (39).

 

Väylän 6 tietämiltä näkyy yhdellä silmayksellä lähes koko kenttä.
Väylän 6 tietämiltä näkyy yhdellä silmäyksellä lähes koko kenttä.

Takaysi jatkuu muuten samanlaisin eväin, mutta siellä vastaan tulevat haastavat väylät 15 ja 16, 394-metriset par 4:t. Näistä erityisesti 15 vaatii erittäin hyvä avauksen, jotta griinin tavoittelu kahdella on ylipäätään mahdollinen. Samaa taktiikkaa noudattaen takaysi +1 (37) , ja koko kierros 76, mikä oli yksi kesän parhaimmista!

Kenttä on tutustumisen arvoinen, ja ottaen huomioon sen että se on avattu täysimittaisena vasta tänä kesänä, myös erittäin hyvässä kunnossa. Vieraspelaajan greenfeen hinta 68 € on aika ”suolainen”, ja varmasti hillitsee muualta tulevien intoa saapua Mankkaalle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s