Kenttäbongausta Belekissä

Ensinnäkin anteeksi niille, jotka ovat mahdollisesti odottaneet blogitekstejäni aina kahden viikon välein. Kuten kesäisin yleensä, niin myös kuluvana kesänä muut askareet ja pelaaminen veivät ajan. Lupaan taas aktivoitua talven tullessa, ja tutkailla erilaisia golfin pelaamiseen, mentaaliharjoitteluun ja välineisiin liittyviä ilmiöitä.

Tämän kertainen visiitti Belekiin sisälsi viikon aikana kaksi itselleni kokonaan uutta kenttää, Antalyan Pashan sekä Suenon Dunes -kentän. Molemmat varmaan monille suomalaisille tuttuja, koska kuuluvat useimpien matkanjärjestäjien vakiokenttiin. Kumpaakaan ei hinnankaan perusteella luokitella ns. huippukentäksi, mutta aivan pelattavaa lomagolfia ne tarjoavat. Teen myös jutun lopussa lyhyttä selkoa siitä, mitä Turkissa kentillä syksyisin harrastettu ”overseeding” meikäläisittäin tarkoittaa.

Antalya Pasha

Aamuaurinko alkaa lämmitää nopeasti vielä lokakuussakin.
Aamuaurinko alkaa lämmitää nopeasti Belekissä vielä lokakuussakin.

Tämän par 72 -kentän tasoitusraja on miehille 28 ja naisille 36. Pashan, ja kuuluisamman sisarensa PGA Sultan -kentät ovat suunnittelleet European Golf Design arkkitehdit yhdessä Davis Jones´in kanssa. Pelasin kentän viikon aikana kaksi kertaa keltaiselta (5360, kierrostuloksilla 77 ja 83) ja kerran valkoiselta tiiltä (5731, kierrostuloksella 82).

Kenttä alkaa keltaisilta mukavan leppoisilla ja kohtuullisen lyhyillä par 4:lla (338 m) ja par 3:lla (118 m). 4. väylä (par 4, 278 m) antaa dogleginä mahdollisuuden yrittää avausta jopa suoraan griinille. Tosin, griinin edessä majaileva valtaisa pinjapuu noukkii kyllä suurimman osan palloista. Puiden oksistot ylipäätään ovat niin tiheitä, että niiden läpäiseminen on yleensä kentällä onnen kauppaa.

Väylä 5, "The Reeds", par 3, 110 m.
Väylä 5, ”The Reeds”, par 3, 110 m.

Väylä numero 8 (436 metrinen par 5) on päälle lyötävissä kahdella, kunhan välttää oikealla olevan veden ja vasemman reunan syvähköt bunkkerit.  Etuysi päättyy pitkään 399 metriseen par 4.een (hcp 1).

IMG_0968
Väylä 8, par 5 ”Take a Look”, keltaisilta 436 m ja valkoisilta 456 m.

Pashan alueella väylät ovat poikkeuksetta aika leveitä, ja metsäalueet raivattu niin, että niistä pallon useimmiten löytää. Tämä mahdollistaa 8 min lähtöaikavälit, ja suhteellisen sopivat kierrosajat. Parhaimmillaan pelasimme kentän 4 hengen ryhmällä kävellen 3 t 45 min, eikä kyse ollut mistään hätäilystä tai juoksemisesta. Vain juohevasta pelaamisesta, josta kaikki nautimme.

Väylä 11, ”Take a Chance”, on mielenkiintoinen par 4, jonka voi pelata konservatiivisesti oikealta tai yrittää riskillä suoraan griinille.

"Take a Chance"
”Take a Chance”

Myös väylä 13 (”Dilemma”, par 5 435/452 m) tarjoaa mahdollisuuden riskinottoon.

 

Kierros päättyy lyhyeen par 3:een veden yli (”The Plateau”, 117/132 m) ja suoraan par 4:een (”Coming Home, 326/348 m).

IMG_0970
Anatlya Golf Club

Sirene hotellin vieressä sijaitseva Antalya Golf Club ei suotta ole kahdella kentällään suosittu. Joskus on pakko päästä kokeilemaan myös vaativampaa PGA Sultan´ia , joka käyntimme aikaan oli valitettavasti suljettuna.

Sueno Dunes

Suenon kaksi golfkenttää ovat hotellin yhteydessä. Sueno Pines ja Dunes – golfkentät sijaitsevat 1400 hehtaarin maa-alueella, jossa on 19 järveä. Kentistä haastavampi on Pines, jolla on pituutta yli 7000m championship–tiiauspaikoilta. Sueno Dunes tarjoaa matkustavalle golfarille haastetta paikalliseen tyyliin muotoilluiden bunkkerien muodossa.

Dunes´in par-luku on 69, ja keltaisilta mittaa kertyy ”vain” 5282 m. Valkoisilta kenttä onkin sitten haastavampi, koska mittaa on 5643 m. Kentän pieni par-luku selittyy sillä, että siinä on vain yksi par 5. Keltaisilta kenttätulokseksi kertyi 83, mutta valkoinen osoittautui allekirjoittaneelle lyhytlyöntiselle liian haastavaksi. Lisäksi kohdalle osui vielä muutenkin viikon huonoin pelipäivä (90).

Suenon hotelli ja molempien kenttien päätösgriinit.
Suenon hotelli ja molempien kenttien päätösgriinit. Kuva sivulta http://www.agnetours.com

Kierros alkaa täälläkin leppoisasti kahdella lyhyellä par 4:lla (321/346 m ja 300/320). Viides väylä (par 4, 362/377) on jo sitten hieman pidempi. Merkillepantavaa koko Dunes kentällä on myös se, että kaikki väylät ovat links-tyyppisesti hyvin kumpuilevat. Lyöntejä täysin tasaiselta makuulta tulee siis harvakseen.

Väylä 3, par 4 (253/270)
Väylä 3 griini, par 4 (253/270 m)

 

sueno1
Hole 5, par 4.

Etuysi päättyy veden äärelle hotellin sivulle (par 4, 310/330 m), mutta veden ylitys ei tässä ole pakollista.

IMG_0984

Dunes´in takaysi on selvästi haastavampi. Siellä on mm. kaksi pitkää par 3:ta. 171/191 -metrinen väylä 12, sekä 211/232 metrinen väylä 17. Viimeksi mainittu pelataan lisäksi lievään ylämäkeen.

Väylä 17, par 3
Väylä 17, par 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kentän ainoa par 5 on myös pitkä väylä niin keltaisilta kuin valkoisiltakin (väylä 13, 512/533 metriä). Päätösreikä on hieno par 4:n (343/362 m). Lähestyminen hotellin edessä olevalle saariviheriölle näkyy hyvin niin klubin terassille kuin hotellin parvekkeillekin.

Sueno Dunes 18. Kuva sivulta www.golfplaisir.se
Sueno Dunes 18. Kuva sivulta http://www.golfplaisir.se
19th hole
19th hole in the morning!

Suenon klubilta löydät myös yhden innokkaimmista kenkien huoltajista joita olen tavannut. Vanha herra tarjoaa palveluksiaan todella aktiivisesti. Pelattava lomakenttä – ei kuitenkaan yllä ihan omassa kategoriassani Top 10:iin.

Overseeding

Suomessa on totuttu syksyisin talven lähestyessä monilla kentillä väylien ja griinien rei´itykseen. Turkissa sen sijaan suoritetaan ”overseeding”. Saimme kuulla, että Välimeren ilmastossa tällaista huoltotoimenpidettä ei välttämättä tarvittaisi, mutta Belekin monilla kentillä suoritetaan syys-lokakuussa tämä toimenpide. Siinä vanha kesän aikana ”ruskistunut” pintaruoho kuoritaan pois, ja päälle istutetaan meikäläistä rairuohoa vastaava siemen. Näin väylät saadaan talvikaudeksikin kauniin vihreiksi – ja uskomattoman nopeasti!. Antalya Golf´in PGA Sultan kenttä näytti Belekiin saavuttuamme täysin ruskealta, viikon kuluttua kenttä näytti olevan taas vihreä ja se onkin avattu jo pelaajien käyttöön.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s