Joulu hiljentää golfkentät suurimmassa osassa Pohjolaa – vai hiljentääkö sittenkään?

Etenevä ilmastonmuutos on lämmittänyt syksyjä jo useana vuotena peräjälkeen. Tämä on näkynyt mm. siinä että useat kentät Suomessa ovat pystyneet jatkamaan pelikauttaan entistä myöhemmäksi. Vaikka Etelä-Suomessa kausi on tähänkin saakka ollut muuta maata huomattavasti pidempi, lumeton ja roudaton raja alkaa vetäytyä yhä korkeammalle pohjoiseen ja vielä joulukuun puolessa välissä useilla kentillä on täysi meno päällä. Vuosaari, Pickala, Ruukkigolf, Meri-Teijo, Wiurila, Hiisi-Golf, Lampila, Ekenäs, Ålands Golfklubb/Slottsbanan ja myös Vaasan Golf ovat ainakin tätä kirjoitettaessa vielä auki. Aika hyvä kattaus!

.

Luultavasti monet muutkin läntisen Suomen kentistä olisivat vielä pelattavissa, mutta koska henkilökuntaa ei ole enää töissä, ovat ne sulkeneet ovensa ja vetäytyneet talvilevolle. Virkistävä poikkeus Etelä-Pohjanmaalla on ollut jo useana vuotena Kuortane Golf, joka on omistajansa johdolla avannut kentän kinkkukisoja varten säiden salliessa myös joulun kynnyksellä. Muutamien päivien aukiolon aikana kenttää on kiertänyt – ja samalla greenfee-kassaa kartuttanut – jopa satapäin pelureita lähiseudulta. Tiedän, että kentänhoitajat saattavat olla eri mieltä, mutta uskon silti että selkeällä pluskelillä kenttä ei pahemmin vaurioidu myöhäisen syksynkään pelailusta. Odottakoot mailat siis vielä toistaiseksi tuossa eteisen nurkassa…

Rauhaisaa joulun odotusta kaikille golfareille!
Rauhaisaa joulun ja mahdollisten kinkkukisojen odotusta kaikille golfareille!
Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Joulu hiljentää golfkentät suurimmassa osassa Pohjolaa – vai hiljentääkö sittenkään?”

  1. Lähes heti blogin julkistamisen jälkeen alkoivat pikkupakkaset, jotka näyttävät ennusteen mukaan jatkuvan koko joulun ja loppuvuoden. Eli mailat voi sittenkin pestä ja laittaa pariksi kuukaudeksi talvisäilöön ja ryhtyä odottelemaan vähitellen hiihtokelejä!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s