Fuerteventuran golfkentät

Helmikuun lopun aurinkoinen Fuerteventura ja koko viikon kestänyt todella tuulinen sää – siinä eväät talven golflomalle!         AK-matkojen paketti piti sisällään Finnairin lennot,  majoituksen Elba Carlotassa (4 tähteä) ja vaihtoehtoisesti joko rajattoman pelioikeuden hotellin omalle kentälle tai 5 greenfeetä, joista kolme Fuerteventura golfiin ja kaksi Salinas golfiin.  Tätä  golfmatkoihin erikoistutta järjestäjää voi ilman muuta suositella. Kaikki sovitut asiat hoituivat hienosti. Suurin osa kentillä tavatuista suomalaisista olikin juuri kyseisen matkanjärjestäjän matkalla.

Elba Carlota
Elba Carlota merinäköalalla

Elba Carlota

Hotelli on iso kompleksi, ja sieltä on tasaisin väliajoin kuljetus hotellin omalle kentälle. Huoneet ovat suhteellisen modernit ja ainakin oma huoneemme oli vierailun ajan siisti.  Ruoka oli laadukasta, ei tosin verrattavissa esim.  Belekin tarjontaan. Arvosanaa laskee se, että ilmeisen täyteen buukatussa hotellissa niin aamiainen kuin muutkin ruokailut olivat todella ruuhkaisia ja muistuttivat aika ajoin markkinahumua.

Golf Club Fuerteventura

Elba Palace, jonka yhteydessä toimii myös klubi ja proshop.
Elba Palace, jonka yhteydessä toimii myös klubi ja proshop.

Kentän golfklubi toimii Elba Palace Golf -hotellin tiloissa. Kenttä on hyvin tasainen lukuun ottamatta kahta viimeistä reikää.  Palmut, 3 suurta tekojärveä ja merinäköalat luovat puitteet pelikierrokselle, samoin leveät väylät ja suuret greenit. Tuulet vaikuttavat peliin eri päivinä eri tavalla – tällä lomalla sitä oli välillä jopa myrskyksi asti. Kenttä on isännöinyt European Tourin Espanjan avoimia vuonna 2004, heti 2 vuotta avaamisensa jälkeen.

Pituus: valkoinen 6128 m, keltainen 5850 m, punainen 4848 m
Par: 72
Slope rating : valkoinen 126, keltainen 124, punainen 122
Tasoitusraja: miehet 28, naiset 36
Avattu: 2002
Arkkitehti: Juan Catarineu

IMG_1149

 

IMG_1150

Kentän kokonaisarvosanaksi antaisin kuitenkin ”vain” 7 miinus , sen verran moni asia oli vähän ”sinne päin”. Väylät olivat todella kovat ja osa bunkkereista lyömättömän kovassa kunnossa ja vähällä hiekalla. Griinit olivat kauttaaltaan todella kovat ja kuivat. Tiibokseja oli aseteltu välillä mitä erikoisimpiin paikkoihin.   Pelaajia tällä kentällä riitti kaikilla pelikerroilla ruuhkaksi asti. Positiivista oli se, että kierrosajat olivat tästä huolimatta aivan kohtuulliset.

Golf Club Salinas de Antigua

IMG_1132

Golf Club Salinas de Antigua sijaitsee Caleta de Fustessa rannan ja Fuerteventura Golfin välittömässä läheisyydessä. Vuonna 2006 avattu kenttä on melko lyhyt ja helppo pelata kävellen. Väyliä reunustavat Lanzaroten tapaan tummat laavahiekka-alueet.

Meri näkyy tällä kentällä käytännössä koko ajan, ja väylien kumpareet suojaavat hieman tuulelta. Kenttä on tosin avoimena hyvin kovemmalle tuulelle altis.  Viheriöt olivat täälläkin äärimmäisen nopeat, mutta paremmassa kunnossa kuin sisarkentällä. Onnistuneella pelistrategialla täällä on hyvät mahdollisuudet päästä kohtuulliseen tulokseen. Lasitetun klubitalon sanottiin esitteissä tarjoavan hyvää ruokaa. Itse emme siellä syöneet, mutta erään päivän peliseuramme kertoi pettyneensä saamaansa tarjoiluun pahemman kerran.

IMG_1105

Pituus: valkoinen 5409, keltainen 5105, punainen 4292 m
Par: 70
Slope rating : valkoinen 116, keltainen 121, punainen 113
Tasoitusraja: miehet 36, naiset 36
Avattu: 2006
Arkkitehti: Manolo Piñero

IMG_1107 IMG_1106 IMG_1104

Vaikka Salinas Golf on ollut toiminnassa jo kohta 10 vuotta, väylät olivat käytännössä edelleen hyvin vähällä ruoholla – juuri veden kalleuden takia luultavimmin kastelu on täällä minimissään. Oudointa oli kuitenkin se, että bunkkerit (joita tällä kentällä oli todella runsaasti) olivat naapurikentän  tapaan kovia kuin kivi. Niissä bunkkereissa joissa hiekkaa oli, mukana oli kasapäin pieniä kiviä – harvalla muulla kentällä olen tällaista koostumusta nähnyt. Tämäkään kenttä ei yllä valitettavasti ulkomailla pelaamistani kentistä mihinkään ”huippukategoriaan”, arvosanaksi antaisin 8 miinus.

Päivän golfkierros alkamassa
Päivän golfkierrokselle lähdössä

Fuerteventuran hotellien ja kenttien plussana voidaan pitää lyhyttä matkaa lentokentälle, myös molemmat kentät ovat aivan rannan hotellien lähietäisyydellä. Pienehkön saaren itärannalta löytyy vielä kolmaskin kenttä,  Playitas Golf. Se sijaitsee saaren itärannalla noin 40 km Caleta de Fustesta etelään. Skotlantilaisen John Chilver-Stainerin suunnittelema kenttä avattiin 18-reikäiseksi laajennettuna vuonna 2009 ja sen par-luku on 67.

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s