Golfia Etelä-Karjalassa

Lappeenrannan – Imatran seutu on tähän mennessä ollut tutkimatonta aluetta. Vaan eipä ole enää. Kolmen päivän turneella tutustuimme pienellä joukolla Holiday Club Golf Saimaan, Etelä-Saimaan Golfin sekä Imatran kenttiin. Ryhdyn jatkossa arvostelemaan pelatut kentät seuraavien otsikoiden alla kouluarvosanoin, jotta arvosteluni ovat keskenään vertailukelpoisia: 1) Caddiemaster -palvelut ja hintataso, 2) pelattavuus ja kentän kunto, 3) klubitalo ja ravintolapalvelut, 4) yleisarvosana.

Holiday Club Golf Saimaa

Holiday Club Saimaa klubitalo ja ykkösväylä. Kuva kentän verkkosivulta.
Holiday Club Saimaa klubitalon ja ykkösväylä. Kuva kentän omilta verkkosivuilta.

Holiday Club Resortin yhteyteen v. 2013 avattu kenttä on alueen kentistä uusin. Greenfee on arkisin 48 €, joka tästä kentästä on kova taksa. Hankkimalla alueen kolmelle kentälle oikeuttavan ”Golfsaimaa” -viisumin, hinta oli kesällä 2015 kuitenkin kohtuullinen. Kohdan yksi arvosana siis 7.

2) Pelattavuus ja kentän kunto

Koko etuyhdeksikkö, ja käytännössä muutamaa reikää lukuunottamatta koko kenttä on rakennettu hiekkakuoppaan.
Koko etuyhdeksikkö, ja käytännössä muutamaa takaysin reikää lukuunottamatta koko kenttä on rakennettu hiekkakuopan kylkeen. Bunkkereilla ja pitkällä heinällä on saatu hieman links-tyyppistä tuntumaa. Näkymä kakkosgriiniltä koko etuyhdeksikölle on käytännössä ainoa kohta joka pysäyttää hetkeksi. Arvosana kentän lay-outista ja pelattavuudesta 7.

Klubitalo ja ravintolapalvelut toimivat hyvin, ja caddietoimistossa tervehdittiin vieraita poikkeuksellisen iloisesti. Hintataso täällä (niin kuin koko Holiday Club Resortissa jossa asuimme), on melkoisen korkea. Arvosana tällekin osiolle 7 joka on myös yleisarvosana koko kentälle.

Etelä-Saimaan Golf     Viipurigolf

Jos on kotikentällämme Lappajärvellä vettä nähtävissä usealla väylällä, on tällä kentällä eittämättä yhdet maan parhaat järvimaisemat. Perinteikkäällä yli 70-vuotiaalla 1938 perustetulla Viipurin Golfilla on Lappeenrannassa kaksi kenttää. Näistä Etelä-Saimaan golf on avattu vuonna 2005. Greenfee arkisin 55 euroa.

Caddimaster -palvelut ja hintataso, arvosana 8.

Etelä-Saimaan Golf. Ykköstii, josta näkyy Saimaan kanava taustalla sekä väylä 9.

Kenttä on maisemiltaan huikaisevan hieno, ja ensikertalainen saattaa pelailun sijaan jäädä helposti ihastelemaan ympäröiviä maisemia. Greenit olivat tasalaatuisia ja hyvässä kunnossa. Kenttä ei ole todellakaan helppo, sillä väylät ovat runsaasti kumpuilevia, ja 18 reiän matkalle mahtuu useita määrämittaisia dog-leg -reikiä sekä sokkolyöntipaikkoja. Mielenkiintoa riittää silti koko kierroksen ajan.  Arvosana kentän kunnosta ja lay-outista 9,5.

IMG_1230

IMG_1234
Väylä 8, 124 metrinen par 3 pelataan aika haastavalle viheriölle.

 

Kierroksen jälkeen nautittiin päivän lounas klubilla upeassa aurinkoisessa säässä. Siitä ja palvelusta arvosana 8. Yleisarvosanaksi kentälle annan 9 +. Tällä kentällä kannattaa jokaisen golfkenttäbongarin kyllä ehdottomasti vierailla.

Imatran Golf

Kierroksemme viimeinen tuttavuus oli vuonna 1987 avattu Kosti Kurosen suunnittelema Imatran Golf. Se sijaitsee Immalanhovin mailla puistomaisemissa ja greenfee arkisin on 50 euroa. Sille ja Caddimaster -palvelulle arvosana 8,5.

Caddiemaster- ja ravintola sijaistevat upeassa vanhassa rakennuksessa.
Caddiemaster- ja ravintola sijaistevat tilan vanhassa päärakennuksessa. Pesu- ja pukeutumistilat ovat ns. vanhassa klubitalossa.
Yksi ehkä kentän kuuluisimmista väylistä, väylä 8 par 3, 113 m. Immalanjärven toisella puolella näkyy greeniltä napurimme Venäjä.
Yksi ehkä kentän kuuluisimmista väylistä, väylä 8 par 3, 113 m. Immalanjärven toisella puolella näkyy greeniltä naapurimme Venäjä.

Etuysi on kentän selvästi mielenkiintoisempi osa. Takaysi on paljon ”tylsempi” kokonaisuus paria viimeistä reikää lukuunottamatta. Kentän kunto oli erittäin hyvä, ja erityiskiitokset kerroimme myös caddiemasterille tasalaatuisista ja riittävän nopeiksi leikatuista griineistä. Toivottavasti nämä kiitokset kantautuvat myös kenttämestarille saakka.  Pelattavuus ja layout saavat arvosanan 8,5 jonka annan myös tämän kentän kokonaisarvosanaksi.

Kenttiä kotimaassa bongattuna nyt näiden jälkeen 78 kpl, joten puoliväli siltä osin on jo reipaasti ylitetty!  Kierrokset eivät tulostasoltaan nousseet millään kentällä maininnan  tasolle. Uudella vieraskentällä pitäisi tämä totuus hyväksyä, koska jokainen pelattu väylä on uusi ja ennestään tuntematon. Tosin, lyönti ei kyllä tällä turneella ollut valitettavasti muutenkaan parhaassa ”tikissään”.

Vähäsateista kesän jatkoa kaikille muillekin tähän harrastukseen sairastuneille!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s