Wiurila Golf & Country Club

Uusien kotimaisten kenttien bongaus jatkui elokuun lopulla 2015 Salossa, Wiurila Golf & Country Club´in kentällä. Päivästä jäi todella mukava maku, sillä sen lisäksi että päivä oli aurinkoinen ja lämmin, onnistuin saamaan peliseuraksi todella mukavan seniorigolfarin joka tunsi kentän jo vuosien takaa. Hänellä riitti kerrottavaa (ja sopivasti pelineuvoja) paitsi itse kentästä, myös seuran toiminnasta ja hienosta Wiurilan klubitalosta. Herra pelasi myös todella laadukasta golfia, joten ei ihme että kaapissa lienee useampiakin ikämiesten seuramestaruuksia.

Wiurila Golf & Country Club sijaitsee Halikossa, Wiurilan ja Vuorentaan kartanoiden mailla, 5 km:n päässä Salosta. Kansainväliset mitat täyttävä 18-reikäinen golfkenttä on valmistunut vuonna 1990 ja sen on suunnitellut golfratoihin erikoistunut arkkitehti Kosti Kuronen.

Caddiemaster, Pro-shop ja ravintola
Caddiemaster, Pro-shop ja ravintola

Wiurilan kierros alkaa mukavan leppoisalla par 4:lla, jossa avaus ei ole erityisen ratkaisevassa roolissa. Kolmas reikä (par 4, 385 m, HCP 1) haastaakin sitten jo mukavasti avauksellaan.  Wiurilan väyläkartta  

Etuysi alkaa olla päätöksessään
9. väylän avauksessa on taas vesi pelissä (PAR 4, dogleg oikealle, 310 m)

Takaysillä on muutamia mukavia ja persoonallisia väyliä. Itselleni erityisesti mieleen jäivät väylä 15, jossa järkipelillä saa paljon paremman tuloksen kuin hillittömällä hyökkäämisellä (par 5, 460 m, HCP 2). Kentän poikkeuksellisin väylä on silti päätösreikä (450 metrinen par 5), jossa riskiavausta tulee yrittäneeksi ainakin vieraspelaajana lähes varmasti. Hauska päätös kaikkiaan!

2015-08-22 13.02.02
Väylä 18, tiukasti oikealle kääntyvä par 5, jossa onnistuneella avauksella voi aika helpostikin saavuttaa griinin kahdella lyönnillä. Huono avaus rankaisee vastaavasti aina!

Ja sitten lopuksi oma arvioni kentästä:

1) Caddiemaster -palvelut ja hintataso; Caddiemaster toimi hienosti, ja koska saavuin Saloon aika kaukaa, minulla oli myös mahdollisuus varata lähtöaika jo aikaisemmin viikolla. Tätä ei joka paikassa suvaita. Viikonlopun 55 euroa greenfeestä ei ole halpa, mutta jos pääset osakkaan vieraaksi, se putoaa 35 euroon. Kokonaisarvosana 8,5.

2) Pelattavuus ja kentän kunto; kenttä oli elokuun lopussa erinomaisessa kunnossa ja greenit sopivan nopeat ja tasalaatuiset. Alku kierroksesta on sopivan helppo, niin että matkaan pääsy on vieraspelaajallekin inhimillinen. Mukaan mahtuu haastaviakin väyliä, vaikka toki myös täytyy tunnustaa, että 18 reikään mahtuu muutama ns. ”täyteväylä”. Kokonaisarvosana 8.

3) Klubitalo ja ravintolapalvelut; Klubi on miljööltään todella upeassa paikassa. En tällä kertaa ruokaillut klubilla, joten se se arviointi jää tällä kentällä väliin.

4) Yleisarvosana. Yleisarvosanaksi annan kentälle 8,5.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s