OnGolfin matkassa Costa Dauradassa Kataloniassa!

Ensimmäiseksi anteeksipyyntö kaikille MattiTours -blogia seuraaville! Edellisestä postauksesta on luvattoman kauan aikaa. Tosin, yhtä kauan on myös edellisestä uudesta kenttäbongauksestani. Lupaan ryhdistäytyä taas talven mittaan, ja aktivoitua golfin taustatekijöihin – mm. mentaaliartikkeleiden, välinevertailujen ja muiden testien muodossa. Ne ovat olleet tilastojenkin valossa selkeästi luetuimpia. Sitten otsikon mukaiseen aiheeseen…

2016-10-17-13-40-54-1
Lumine Hills, 18 griini ja ylhäällä oleva klubitalo

Costa Daurada on kiinnostava golfkohde Espanjassa. Katalonian kultarannikolla on 7 hienoa golfkenttää, jotka kilpailevat tasavertaisesti Euroopan huippukenttien kanssa. Näillä kentillä ei kuitenkaan vielä ole ruuhkia, joten pääset halutessasi starttaamaan myös parhaina tee-aikoina. Lisäksi kentät ovat ”unlimited”, joten voit innostuksesi mukaan pelata vaikka kaksi kierrosta päivässä.  Kesäkuussa 2016 vierailemamme Golf de Terramarin seuraksi saimme tällä OnGolfin syysmatkalla tutustua 4 uuteen kenttään.

Suurin ja tunnetuin kentistä on osittain Greg Normanin suunnittelema mahtava kolmen kentän ja 45 reiän Lumine -kenttäkompleksi – Lumine Lakes, Lumine Hills ja 9 reikäinen Lumine Ruins. Maisemiltaan todella vaikuttava on myös Robert Trent Jonesin suunnittelema Bonmont, joka pelattiin viikon aikana kertaalleen.

Lumine Lakes

Lumine Lakes on nimensä mukaisesti useita vesiesteitä sisältävä kenttä. Kentän parluku on 71 ja pituus keltaisilta pelattuna 5934 m (backtee 6317m).  Kenttää valmisteltiin juuri Eurooppa Tourin tulevia karsintoja varten, joten klubilla saattoi nähdä vilaukselta myös suomalaisia huippugolfareita. Raffit oli myös kasvatettu sellaisiksi, ettei klubigolffarilla juuri ollut mitään aseita niistä  helpolla selvitä.

2016-10-16-13-33-16

2016-10-16-12-05-31
Lumine Lakes kentän useilta väyliltä on näkymä Port Aventuran valtaisaan huvipuistoon.

1) Caddiemaster -palvelut ja hintataso Lakes´in ja Hills´in päivägreenfeet  maksavat viikolla 72 eur ja viikonloppuna 98 euroa (Ruins 62/72 eur). Moniin pelaamiini huippukenttiin verraten hinta on laatua vastaava. Klubilla ruokailu oli myös suhteellisen edullista. Kokonaisarvosanaksi annan 9,0.

2) Pelattavuus ja kentän kunto; Kenttä ja griinit olivat erinomaisessa ja tasalaatuisessa kunnossa. Kotikentän kohtuullisen hitaisiin griineihin tottuneena näissä riitti kyllä haastetta ja opeteltavaa. Kentän takaysi on selvästi haastavampi kokonaisuus ja sisältää mm. keltaisilta 406 ja 407 metrin mittaiset par 4:t. Kenttä pelattiin kyllä molempina päivinä lähempää sinistä, kuin valkoista tiitä, joka tasasi vähän tilannetta Kokonaisarvosana tällekin osiolle 9,0.

3) Klubitalo ja ravintolapalvelut; Klubirakennukset ovat täällä hienoja ja moderneja.  Useilta väyliltä on näkymä Port Aventuran huvipuistoon, josta vuoristoradan kiljaisutkin kuuluvat joskus kentälle. Arvosana 9.

4) Yleisarvosana. Yleisarvosanaksi annan tälle kentälle 9,0 Tästä voit katsoa vielä Lumine Lakes -kentän virtuaalisen väyläesittelyn.

Lumine Hills

2016-10-17-13-24-27
Upeita kallioleikkauksia ja hienosti maisemoituja griinejä on tällä kentällä koko ajan.

Sisartaan monipuolisempi, ja omasta mielestäni myös kiinnostavampi pelattava on par 72 Lumine Hills. Se on vain hieman Lakes -kenttää pidempi (5982/6378) mutta maisemiltaan omaa luokkaansa. Kallioleikkausten lähelle rakennetut griinit ovat upeita, ja viimeistään päätösreiälle saapuminen saa vain ihailemaan maisemaa.

1) Caddiemaster -palvelut ja hintataso (kts. edellinen kohta) Palveluiden lisäbonuksena voidaan sanoa ilmainen mailojen pesu ja viileä kasvopyyhe, joka tarjottiin ensimmäisenä päivänä kärryjen luovutuksen yhteydessä. Pieni ele, mutta todella hienoa palvelua!

2) Pelattavuus ja kentän kunto; Kentän slope antoi allekirjoittaneelle yhden lyönnin vähemmän kuin Lakes (6), vaikka haastetta täälläkin kentällä riittää. Kunto oli tälläkin kentällä erinomainen.  Kokonaisarvosana osiolle 9,5.

3) Klubitalo ja ravintolapalvelut; Lumine Hills´in klubitalo on yhdelle kauneimmista näkemistäni paikoista rakennettu. Terassilta avautuu alas näkymä 18 griinille.

4) Yleisarvosana. Yleisarvosanaksi annan tälle kentälle vahvan 9,5 Tästä voit katsoa vielä Lumine Hills kentän väyläesittelyn.

img_1459

2016-10-21-12-03-39

2016-10-17-10-57-14
Cobran hybridi on ”puhunut” par 3:lla. Viikon ensimmäinen birdie on tosiasia!
2016-10-17-14-05-19
Näkymä klubin terassilta viimeiselle väylälle ja griinille on hieno!

Lumine Ruins

Lumine Ruins on kompleksin 9 reiän lisäkenttä, joka on myös maisemiltaan hieno.  Tässä siihenkin väyläesittely.

2016-10-20-15-55-08
Myös 9 reikäisellä Lumine Ruins -kentällä on hienosti maisemoituja väyliä.

Club de Bonmont

Tarragonassa noin 30 min matkan päässä Salousta sijaitsee Robert Trent Jones Juniorin suunnittelema Club de Bonmont. Useat matkalaisistamme pitivät tätä kenttää matkan hienoimpana – makuasia josta ei voi kiistellä.

Bonmont oli viikon aikana pelatuista kentistä selvästi vaikeimmaksi slopattu – kenttä oli myös mitaltaan pelatuista pisin (6080 m/6379 m) .  Greenfee -hinnat olivat Luminea selvästi edullisemmat; 50 eurosta 75 euroon sesongista ja vuodenajasta riippuen. Maisemiltaan täällä riitti kyllä katsottavaa koko kierroksen ajan. Mäkiseen maastoon rakennetulla kentällä on muutamia syviä rotkoja, jokia, järviä, runsaasti bunkkereita ja joukko erittäin vaikealukuisia greenejä. Bonmont sopii silti kaikentasoisille pelaajille ja siellä saa nauttia hyväkuntoisesta ja upeita meri- ja vuoristonäköaloja tarjoavasta kentästä. Peugeot Golf Guiden luokitus tälle kentälle on 16/20.

2016-10-18-14-33-12-1
Näkymä Bonmontin terassilta – vasemmalla päätösgriini, oikealla 10. väylän tiiboksi.

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

1) Caddiemaster -palvelut ja hintataso  9,0

2) Pelattavuus ja kentän kunto; Kentän slope oli viikon vaikein (9), mutta pelattavuus erinomainen. Kenttä oli lokakuun lopulla erinomaisessa kunnossa.  Osa griineistä oli todella haastavasti luettavia. Kokonaisarvosana osiolle 9,5.

3) Klubitalo ja ravintolapalvelut; 9,0

4) Yleisarvosana. Yleisarvosanaksi annan tälle kentälle 9,0. Mikäli Costa Dauradaan ylipäätään lähdet, tämä kenttä on ehdottomasti käytävä bongaamassa.

2016-10-18-11-31-44

Lokakuinen viikko Costa Dauradassa ei ollut huippuhelteinen, alkuviikolla pelattiin mukavasti shortseissa reippaasti yli 20 asteessa, loppuviikolla oli varsinkin  aamuisin välillä viileää ja pilvisempää. Peli-ilmaksi loistava, mutta rantalomailuun tai altaalla oleskeluun  aika ei enää ole tällä korkeudella välttämättä lokakuussa otollisin. Kiitos vielä todella hauskalle ja leppoisalle ryhmällemme, jossa syntyi paljon uusia ja mielenkiintoisia tuttavuuksia. Kiitos myös OnGolf vetäjällemme Jyrki Tulppalalle, joka täsmällisesti hoiti isännän tehtävät viikon aikana!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s