Miten oman draivisi pituus sijoittuu suhteessa ikäluokkasi keskimääräisiin tuloksiin?

Mikä on Sinun draivisi keskimitta? Tuntuuko siltä, että television Eurooppa Tourin kisojen tai PGA Tourin draivit ovat mitoiltaan käsittämättömiä? Kaikki tietävät, että niin Henrik Stensonin, Dustin Johnsonin kuin vaikka Jason Dayn draivit eivät ole realistisia standardeja edes useimmille ammattilaisille. Ja  vaikka treenaisit tekniikkaa kuinka ja kävisit punttisalilla monta kertaa viikossa, 300 metriä – joka tuntuu edelleen olevan jonkinlainen mahtipontinen ja pyhä draivin ihannetavoitemitta – on Sinulle saavuttamaton luku! Voit hengähtää, sillä niin se on monelle muullekin, vaikka juhlapuheissa ja klubilla kuuletkin näillä kaljatuopin ääressä joidenkin pelureiden ylpeilevän. Golf Digest on tehnyt aiheesta artikkelin, jota tässä seuraavaksi siteeraan.

 

Game Golf Live” on reaaliaikainen lyöntidataa tallentava applikaatio joka valittiin Golf Digestin parhaaksi pelianalysaattoriksi 2016. Sen avulla on kerätty dataa eri puolilta maailmaa eri ikäisten ja eri tasoitusryhmien tuloksista . Mukana datassa on niin draivien ja muiden mailojen keskimittoja kuin vaikka väyläosumien määriä. Artikkelissa ei kerrota tutkitun otoksen kokoa, mutta olettaa saattaa, että jenkkien kokoama data on golfpiireissä jo tuloksiltaan ihan kattava ja validi.

Tulokset ovat varsin mielenkiintoisia, ja antavat mieluummin sen kuvan lajista, että monet amatöörigolfarit taitavat (edelleen) kovin helposti liioitella omia lyöntimittojaan. Kerätty data kertoo aivan muuta! Tutkimuksessa mediaani draivereilla kaikissa ryhmissä oli 200,76 m, puu-3:lla 170,89 m, rauta-7:lla 122,33 m ja pw:llä jopa niinkin lyhyt kuin 67,63 m. Väyläosumien keskiarvo tutkimuksessa oli 46.46%.

 

 

draivimittoja_golfdigest
Golf Digestin kokoamaa dataa amatöörigolfareiden draivien keskimitoista välillä huhtikuu-syyskuu 2016

Nämä tulokset lämmittävät ainakin seniorigolfarin mieltä. Oma lyöntimitta draiverilla kun on juuri tuossa ikäluokan keskiarvossa – vajaassa 200 metrissä, eikä se siitä varmasti enää kasva.  Nämä ovat tottakai keskiarvoja, ja jokaiseen ikä- ja hcp-ryhmään löytyy myös Suomessa big-hittereitä, joilla luvut ovat aivan muuta kuin nuo edellä mainitut.  Ja lopultakin, tärkein luku oman kehityksen mittarina on edelleen se, mitä tuloskortissa lukee 18 reiän jälkeen. Ei se, kuinka pitkiä päivän ja kierroksen avaukset olivat!

Ovatko Sinun omat draivimittasi noissa mediaaneissa – tasoitusryhmä ja ikäryhmä huomioiden? Kerro omat tuloksesi kommenttikenttään, niin jatketaan keskustelua aiheesta!

2 vastausta artikkeliin “Miten oman draivisi pituus sijoittuu suhteessa ikäluokkasi keskimääräisiin tuloksiin?”

  1. Reblogged this on MattiTours and commented:

    Edelleen kovin ajankohtainen artikkeli. Tämän viikon (5/2022) DP World Tourin kisassa Ras al Khaimah´ssa voittaja Nicolas Hojgardin draivin keskiarvo vuonna 2021 oli n. 290 m, eikä se ole mitenkään erityisen poikkeava mitta. Uusia 300 m ylittäjiä tulee siis koko ajan paljon lisää – tekniikka, voima ja välineet kehittyvät kovaa vauhtia!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s