Ensio, mentaalisen valmistautumisen mestari! Osa I

Golfpeli on paitsi tekniikka- myös vahvasti mentaalilaji. Myös viime blogitekstissä tutuksi tullut rivigolffarimme Ensio tietää tämän hyvin. Aina eivät vaan nuo ajatukset tuppaa pysymään kasassa. Harkkakierroksella sillä ei lopulta Ensionkaan mielestä ole suurta merkitystä, mutta auta armias kun on kisapäivä – sitten hiki nousee helposti pintaan ja vatsa menee löysälle heti aamusta!

ScreenHunter_01 Dec. 16 11.12

Ensio kisailee arviolta 4-5 henkilökohtaista kisaa omalla kentällään kesän aikana. Tämän lisäksi muutama seuran järjestämä scramble ja päätöskisat. Muille kentille hän ei ole ikinä uskaltautunut kisaamaan, sitä Ensio ei ole edes ajatellut todellisena vaihtoehtona. Oman seuran kisaankin lähteminen on hänelle niin raskas tapahtuma, että se riittäköön.

Nyt Ensiolla on joka tapauksessa kisapäivä edessä. Säätiedotus on luvannut aurinkoista ja tuuletonta kesäsäätä, joten tiedossa olevat puitteet ovat mitä mainioimmat. Edellisenä iltana Ensio on pessyt mailat, rasvannut golfkengät ja pakannut jo eväät ja nesteet bägiin. Jännityksellä hän on myös tutkaillut netissä lähtölistoja, koska sillä kenen kanssa kisakierros on tarkoitus pelata, on valtaisa merkitys Ension omaan peliin. Kauhulla hän toteaa ryhmään sijoitetun singelpelaajan nimen, ja arvelee jo siinä vaiheessa kisakierroksensa olevan pilalla! ”Se kaverihan huitelee sellaisia 230 metrin draiveja – mitä se mahtaa sanoa minun lyhyistä slaissiavauksistani?”. Ei hyvältä kuulosta.

Ensio ei normaalisti käy rangella, mutta kisapäivinä niin on kuulemma hyvä tehdä. Näin Ensio on lukenut ammattilaistenkin tekevän. Sen sijaan että rauhassa nauttisi vaikka kahvit klubilla ja venyttelisi, hän juoksee rangelle hiki hatussa lyömään korillisen palloja. Erityisesti draiveria Ensio testaa ahkerasti nyt aamulla, koska se on se pelin kannalta ratkaiseva työkalu. Kylmiltään draivit eivät oikein osu kohdalleen, muutamat duffit ja räkäslaissit saavat hänet jännittämään tulevaa kisaa entistä enemmän. Olikohan virhe lähteä mukaan ylipäätään koko kisaan?

Ykköstiillä Ensio kättelee pelikaverinsa. Ajatukset ovat käytännössä jo aivan lukossa, ja Ensio kertookin peliseuralleen ennakkoon, miten kipeä hänen selkänsä on viime aikoina ollut, ja kuinka se on vaikuttanut lyönteihin. ”Tuskin tästä tänäänkään mitään tulee”, Ensio toteaa omaa lyöntivuoroaan odotellessa. Singelpelaaja avaa oman kisansa ihan keskinkertaisella draivilla, ei keskellä väylää, mutta pelissä. Sitten on Ension vuoro. Kädet hikoavat, ja Ensio luettelee mielessään kaikki esteet, joita tässä ykkösväylällä on tiedossa. ”Oikealla se paha pusikko, vasemmalla juuri minun draivin päässä bunkkeri”. ”Entäs jos lyön juuri nyt sen duffin tai soketin”. Sitten se pelikierros on kyllä käytännössä heti pilalla.

Ensio laittaa pallon tiin päälle. Kisakierroksen ”pelimerkit” on siinä vaiheessa käytännössä jaettu!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s