Santo da Serra Golf Madeira

First of all a short abridgement of the trip in english! Santo da Serra Golf is designed by Robert Trent Jones Senior. It is a spectacular 27 hole golf course in one of the most beautiful natural landscapes you could imagine. It is ranked among the world’s finest courses, and it is the home of the European Tour ”Madeira Islands Open”. In the middle of June it was a quiet and peaceful place to stay and play! I highly recommend!

IMG_1582
Machico, hole 3 – breathtaking views!

Santo da Serra Golf´in historiaa

Santo da Serran Golfklubilta on huimaavat näkymät Machicon lahdelle, jossa portugalilaiset laivat rantautuivat aikanaan ensimmäisen kerran Madeiralle. Vuonna 1937 rakennettu alkuperäinen kenttä uudistettiin vuonna 1991 kuuluisan golf-arkkitehdin Robert Trent Jones Seniorin toimesta.  Hän loi täysin uuden ja upean 27-reikäisen golfkentän yhdellä kauneimmista luonnonmaisemista tällä saarella. Kentällä on kolme 9 reiän kokonaisuutta; Machico, Desertas ja Serras. Machico-kentän kolmas ja neljäs reikä ovat niitä , jotka jäävät unohtumattomana mieleen jokaiselle niitä pelaavalle. Machico ja Desertas -yhdistelmää pelataankin juuri PGA European Tour -kisassa. Serras on ihastuttava vaihtoehto järvineen ja vuoristomaisemineen – hieman helpompi kuin kaksi ensinmainittua yhdeksikköä. Kuntoakin kentillä vaaditaan – ainakin jos ei käytä golfautoa. Korkeuseroja tällä n. 700 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevalla kentällä nimittäin riittää kuten alla oleva kuva Desertas -kentän  viimeisen väylän lähestymisestä kertoo!

IMG_1580

 

Machico ja Desertas

Eurooppa Tourin yhdistelmä Machico & Desertas on parivaljakkona vaikein kokonaisuus, mutta myös amatöörigolfarille aivan pelattava. Väylät on hienosti rakennettu ja niihin voi valita itselleen monenlaista pelistrategiaa – erityisesti siksi, ettei ainakaan keltaisilta mikään väylä ole mitoiltaan ns. ”monsteri”. Machico on 2890 m ja Desertas 2863 m. Griinit olivat huippulaatuiset, väylät toki keskikesällä hieman kuivat, mutta kuitenkin ihan pelattavat.  

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Näin korkealla pelatessa pilvet sananmukaisesti välillä roikkuivat niskassa. Ilma oli aamulla kosteaa ja lämmintä. Auringon tullessa esiin, ilma kuumeni nopeasti. 

Serras

IMG_1770
Serras, avausväylä par 5, 502 metriä.

Serras on näistä yhdeksiköistä lyhyin (2743 m), mutta myös omasta mielestäni kivoin pelattava. Avausväylä antaa heti osviittaa kierrokselle. Vaikka mittaa on 502 metriä, hyvällä avauksella väylä on pelattavissa alamäkeen kahdella päälle. Tosin lähestymisen täytyy sitten saada onnistuakseen täysin oikea ”suuntima”. Muuten vesieste kutsuu armotta!

  IMG_1562IMG_1761

Serraksella on avaus- ja päätös -par5:sten lisäksi pari muutakin hienoa reikää; 150 metrinen par 3 (reikä 5) sekä sitä seuraava dogleg vasemmalle – par 4:n (353 m).

IMG_1563

Serraksen päätösväylä antaa taas mahdollisuudet tehdä huipputulosta. Vain 416 metrinen par 5 ylämäkeen tarjoaa siihen hyvät mahdollisuudet.

IMG_1589IMG_1588

Arvosanat

Madeiralaisia sanotaan erityisen ystävällisiksi, ja sen voimme kyllä allekirjoittaa tämän ensimmäisen viikkokokemuksemme jälkeen.  Koska kentällä ei ollut mitään ruuhkaa, saimme vapaasti valita lähtöaikoja ja haluamiamme yhdeksikköjä jokaisena pelipäivänä. Koska asustimme läheisessä Hotel Enotel Golf  Santo da Serrassa, siitä oli ilmainen kuljetus kentälle aamulla ja takaisin iltapäivällä. Saimme kuitenkin halutessamme privaattikyydit golfautoilla kentän laitamilla olevalle portille aamuin-illoin, jotta kentällä tai hotellissa ei tarvinnut kyytejä odotella. Hotelliakin voi suositella, vaikka itse Santo da Serran kylä on todella pieni, eikä tarjoa muutamaa kauppaa ja pikkupubia lukuunottamatta juuri paljon katsottavaa. Pääkaupunkiin Funchaliin pääsee silti aika helposti kylästä bussilla tai taksilla. Bussihinnat ovat edulliset – taksit sen sijaan muuhun hintatasoon nähden aika hintavia.

 Ja lopuksi ne pisteet. Kaikki ysit olivat allekirjoittaneen mieleen, ja yleisarvosanaksi annan 9,5. Caddiemaster -palvelut toimivat hienosti, ja kaikki toimi sovitusti ja ystävällisellä asenteella. Hintataso on aika kova (110 eur) ja se laskee hieman arvosanaa. Tälle 9,0. Pelattavuus sopii kaikentasoisille pelaajille – erityisesti Serras sopii hyvin myös aloittelevalle pelaajalle.  Griinit olivat huippulaatuiset, väylät hieman kuivahkot. 9,5. Klubitalo on hienolla paikalla, ja lounasvaihtoehtoja riittävästi. Hintatasokaan ei ollut aivan mahdoton. 9,0.  Lopuksi vielä matkanjärjestäjälle AK-matkoille täysi 10. Kaikki yksityiskohdat toimivat ennakkoon sovitulla tavalla. Ja mikä parasta, hotelli- peli-ja matkapaketissa ollut rajaton golf teki pelaamisesta hinnaltaan loppujen lopuksi ihan kohtuullista ellei jopa edullista kokonaisuutta ajatellen.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s