Suomikierrosta heinäkuussa 2017

Heinäkuun alun bongaus tuotti kaksi uutta kotímaista kenttää – numerot 86 ja 87. Paltamo Golf ja Hangon golf. Niistä arviot ohessa!

IMG_1906 (1)
Hangon Golf´in klubirakennus ja iso ulkoterassi

Paltamon kenttä on ollut pitkään bongauslistalla. Mutta sinne (niin kuin myös Hankoon) on näiltä lakeuksilta matkaa, joten molemmat vaativat autolla kilometrien ”nielemistä”.

Paltamo Golf

Paltamo oli tosiaan juuri niin hyvä, kuin siitä oli tarinaa kuulunut ja kenttää kehuttu. Paitsi että kenttä oli aivan erinomaisessa kunnossa kesällä 2017, se on myös mielenkiintoinen, sopivan haastava ja vaihteleva. Vaikka takaysi onkin slopattu vaikeammaksi, ensikertalaiselle se oli selkeämpi pelattava, koska koko ajan tiesi mitä tuleman piti. Etuysillä on enemmän sellaisia väyliä, joissa määrämittaiset avaukset ovat tarpeen.

IMG_1872 – Kopio

IMG_1862
Takaysi, väylä 12, HCP 1, 389 m. par 4.

Paltamon Väylä 12 on yksi haastavimpia par4:sia kotimaassa. Veden ylitys vaatii erinomaisen draivin ja edelleen jää todella vaativa ja pitkä kakkoslyönti. Hieno väylä joka tapauksessa. Ja juttuun tämä nostetaan tietenkin siksi, että tähän syntyi päivän ainoa birdie, toim.huom! 🙂

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Takaysillä on monta muutakin valokuvauksellista väylää. Ja järveltä puhaltava tuuli täytyy aina näillä rantaväylillä ottaa huomioon. Arvosanat Paltamolle: Caddimaster; 9,0 Pelattavuus; 9,5. Kentän kunto (heinäkuu 2017); 9,5. Ravintola; 9,0. Kokonaisarvosana 9,5.

Hangon Golf

Matkalla Hankoon pelattiin muistoja verestäen Kytäjän South-East, joka on edelleen yksi suosikeistani kotimaassa, tällä kertaa poikkeuksellisesti autolla pelaten. Täytyy muuten todeta, että jotakin golfin peluusta olennaista häviää autolla liikuttaessa, joten tätä harrastan jatkossa entistäkin vähemmän. Golf ja kävely kuuluvat olennaisesti mielestäni tähän lajiin.

IMG_1898 – Kopio
Kytäjän South-East -kenttä oli aivan upeassa kunnossa. Tälle antaisin edelleen 10 pistettä.

Mutta sitten varsinaiseen asiaan – eli Hangon Golf´iin. Kenttä, jolla kuulemani mukaan on yksi tämän valtakunnan pisimmistä pelikausista sijantinsa johdosta. Ja maapohja on tosiaan juuri sellainen, että se luultavasti antaa tällaiseen hyvät mahdollisuudet. Saimme oppaiksemme kesäiselle kierrokselle kaksi klubin vakioherrasmiestä, jotka paitsi valottivat  kentän historiaa ja nykytilaa, olivat myös aivan verrattomia seuramiehiä. Kiitos Kari ja Martin hauskasta päivästä!

IMG_1907
Hangon Golf, väylä 2, Par 3. Vain 122 m, mutta todella haastavasti lähestyttävä griini. myös muodoiltaan.

Hangon golf oli kesälauantaina aivan täyteen buukattu. Herrojen mukaan kyse on kuitenkin vain muutamista kesän viikoista. Kunto on ok, mutta niin griinit kuin väylätkin olivat kovin eritasoisia, kuivia ja kovia. Varsinkin vanhempi takaysi vaatisi kyllä kohta jonkinlaista kunnostusta. Kentän kunnolle pisteet 7,5.

Pelattavuus on ok – varsinkin kun seurassa oli kaksi jäsentä, jotka neuvoivat mihin milloinkin kannattaa lyönti sijoittaa. Oudolle amatöörille tämä kenttä (erityisesti etuysi) olisi varmasti melkoinen ”pallosyöppö”. Kenttä ei ole keltaisilta mahdottoman pitkä, mutta vaatii tarkkuutta ja järjen käyttöä koko ajan.  Pelattavuus ja layout 7,5.

IMG_1909
Kentän HCP 1:n on väylä numero 15. 348 metrinen par 4, jossa on vesi on läsnä niin avauksessa kuin lähestymisessäkin.

Klubilla hintataso oli aika korkea, ruokaa emme tällä kertaa täällä nauttineet, joten arvosana jää kahvien, kierroksen jälkeisten spekulaatio-oluiden ja jäätelön varaan, tästä 8 miinus. Kokonaisarvosana Hangolle 7,5.

Hauska peliseura korvaa aika monia miinusmerkkisiä asioita, ehkäpä juuri siksi sosiaalisuus ja uudet tuttavuudet ovat tämän harrastuksen suola! Tämä tuli jälleen kerran Hangossakin todetuksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s