Ensio ja lähipelistrategia!

Olemme jo aikaisemmissa jaksoissa ehtineet tutustua Ension mentaalipuoleen kisatilanteisssa, sekä hänen avauslyönteihinsä ja niissä käytettävään mailarepertuaariin. Tänään tutustutaan tarkemmin lähestymislyönteihin, ja siihen miten Ensio ylipäätään toimii griinin läheisyydessä. Myös bunkkereita kuokitaan useampaan kertaan!

Ension ajattelumalli golfista on kokonaisuudessaan aika yksitotinen, oli sitten kysymys avauksista, lähestymislyönneistä tai griinillä toimimisesta. ”Lahjattomat harjoittelee”, on Ensio todennut useampaankin otteeseen pelikavareille harrastuksensa parissa. Ja vaikka hänelle 100 lyönnin alittaminen on ollut jo useamman vuoden henkilökohtaisena tavoitteena, ei sen tavoitteen eteen ole kummemmin töitä tehty – mitä nyt uusi draiveri hankittu vanhan tilalle käytännössä aina uuden kauden alkaessa. Eikä tuo tavoite ole kyllä myöskään toteutunut viimeksi päättyneellä kaudella!

Ensio on joskus golflehdistä lukenut artikkeleja siitä, miten varsinkin amatöörigolfarin olisi syytä pohtia omaan tasoonsa parhaiten sopivaa taktiikkaa, jolla syntyy väylillä vähiten lyöntejä. ”Höpsistä, suorinta reittiä lipulle – toteaa lähipelimestarimme ”, vaikka yhdeksän kertaa kymmenestä tulos tällaisen toteamuksen jälkeen on jotakin muuta kuin par, bogi, tai edes tuplabogi.

Ensio lyö kaikki lähestymislyönnit alle 50 metristä samalla 56-asteisella wedgellään. Sillä tuppaa tulemaan aika usein kylkiosumia, koska Ensio ei ole koskaan opetellut chippiä tai pitchiä sen kummemmin. Eikä kukaan ole itse asiassa hänelle niiden tekniikkaa edes demonstroinut. Korkealle nouseva lähestymislyönti on kuitenkin Ension mielestä aina se paras ja näyttävin tapa lähestyä reikää mistä suunnasta – ja miltä etäisyydeltä tahansa. Kerran eräs pelikaveri ehdotti Ensiolle rullaavaa lähestymislyöntiä rauta-8:lla forelta, kun edessä ei ollut estettä, mutta sellaisen lyönnin Ensio nimesi ”turhaksi varmisteluksi”. ”Kas kun et ehdota minulle käyttöön pappa-chipperiä” , sankarimme totesi ennen griinin yli lennähtävää kylkiosumaa!

The_Art_of_the_Club_Throw

Bunkkerit ovat myös Ensiolle karmaisevia kokemuksia, ja monesti koko muuten hyvin sujunut kierros saattaa mennä mönkään yhden bunkkerin takia. Edellisen kesän lyöntipelinä toteututetussa avauskisassakin Ensio oli vielä hienosti omalla slope-tasollaan 15. reiälle saakka (ilman yhtään bunkkerilyöntiä), mutta kun seuraavan väylän griinibunkkerissa hän hermostuksissaan kauhoi nopeassa tahdissa 6 lyöntiä, kisa oli siinä. Ensio poltti totaalisesti päreensä, jätti koko kisan sillä kertaa kesken ja käveli klubille!  Pelikaveri ehdotti Ensiolle myöhemmin, että hän ottaisi prolta lähipelitunnin, ja samalla saisi myös bunkkerilyönnin perusteet haltuunsa, mutta siihen Ensio ei suostunut. ”Se nyt vaan oli tällä kertaa bunkkerissa niin lipassa, ettei sieltä millään taidoilla olisi pois päässyt” – Ensio totesi puolustuksekseen.  Eikä lipusta poispäin lyöminen ja suosiolla bogin pelaaminen turvallisempaa reittiä tullut kisassa edes Ension mieleen. Kohti lippua mennään aina, olivat riskit mitä tahansa, tai pallon makuu kuinka huono hyvänsä.

golfer_650x366

Ension 100 lyönnin alittava kierros on siis edelleen kaukainen tavoite, jota kohti sankarimme marssii vuosi toisensa jälkeen.  ”Olen muuten ajatellut jättää rauta-9:n kokonaan pois bägistä, ja hankkia sellaisen 60-asteisen uuden wedgen kalustooni ensi kaudeksi”, Ensio toteaa syksyllä klubilla. ”Katsoin, kuinka Viaplayllä Phil Mickelson löi sellaisella hienoja korkeita lyöntejä raffista”. ” Se näytti aika hienolta ja Phil sai aina isot aplodit”, Ensio toteaa tulevan hankintansa perusteluksi!

Jos Sinulla on opettavaisia tai hupaisia tarinoita omasta lähipiiristäsi Ension kaltaisista golfareista, kerro ihmeessä…kommenttikenttä on sitä varten!

 

 

 

Yksi ajatus artikkelista “Ensio ja lähipelistrategia!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s