Golfmittarin valinnan perusteita

Tänä päivänä GPS kellot, mittarit ja kiikarit ovat yleistyneet valtavasti kaikilla golfareilla, eikä niiden käyttöä enää pidetä samalla tavalla hifistelynä kuin vielä ensimmäisen aihetta koskevan artikkelini aikaan 2010 -luvun alkupuolella. Valikoimat ovat kasvaneet myös valtavasti, ja hintataso on tarjonnan myötä entistä laajempi. Kehitystä on tottakai tapahtunut myös tekniikassa – uusimmissa mittareissa on ominaisuuksia, jotka saavat harrastelijan pään pyörälle. Varsinkin, kun pitäisi ensin päättää, lähteekö hakemaan ranteeseen laitettavaa kelloa, erillistä gps-mittaria vai kiikaria. Omat aikaisemmat käyttökokemukseni niin kelloista, GPS -mittareista kuin kiikareista löydät aikaisemmista blogiteksteistä. Tällä hetkellä omassa käytössäni on artikkelikuvanakin oleva Golf Buddy Aim L1 kiikari.

Mikäli perusmatkat – väylän koko pituudet, matkat esteisiin ja griinin eri osiin ovat sinulle riittävä tieto etkä halua muita ominaisuuksia, golfkello perusominaisuuksilla ranteeseen riittää. Rannekellojen käytön helppous onkin niiden paras ominaisuus. Riittää, kun annat kellon hakea haluamasi kentän gps tiedot ennen kierrosta, ja lähdet pelaamaan. Kelloon ei ole välttämättä tarvetta edes koskea sen enempää ellet halua kierroksen aikana hakea tai täydentää muita tietoja. Useimmissa kelloissa on tottakai paljon muitakin ominaisuuksia, kuten tuloskortit, omien lyötimittojen mittausta ja tallennusta yms., mutta siinä kohtaa pieni näyttö on se, joka asettaa rajoituksensa. Ja mitä enemmän ominaisuuksia, sitä enemmän joko erilaisia näppäimiä tai ruudussa valikkoja selattavaksi halutun ominaisuuden löytämiseksi. Ja jos lähinäköön tarvitaan vaikkapa erilliset lasit, niiden selaaminen pelin tuoksinassa saattaa käydä haastavaksi.

Golfkiikarit – jotka nekin ovat kehittyneet pelkistä mittaajista monitoimikoneiksi, perustuvat siis suoraan mittaukseen haluttuun kohteeseen. Monesti kiikarin käyttäjiä moititaan pelin hidastelusta, mutta käytännössä olen todennut, että kyse on enemmänkin siitä, miten ylipäätään muutenkin valmistautuu omaan suoritukseensa. Sellainen golfari, joka on tottunut etenemään juohevasti, käyttää kiikarilla mittaamiseen ihan saman ajan kuin ”kellottaja”, kunhan valmistautuu ja ennakoi omaa tekemistään pelin edetessä. 

Koska kyse on mieltymyksistä, kokoan oheen vain muutaman linkin eri osastoista. Voit lukea laajempia vertailuja halutessasi mm. seuraavilta sivustoilta. Myös verkkokauppojen omilta sivustoilta löydät omia testejä ja vertailuija. Tunnetut merkit kuten Garmin, Bushnell ja GolfBuddy ovat niitä, joiden valikoima on laaja, ja joilla on pitkäaikainen kokemus aiheesta, joten päätyessäsi niihin harvemmin teet huonoa valintaa. Tarjoajia ja hintahaitaria on tätä nykyä kuitenkin todella paljon myös muissa merkeissä. Ehkä ihan ensin suosittelen kuitenkin pohtimaan sitä, oletko omalta osaltasi päätymässä kelloon vai erilliseen gps-laitteeseen tai kiikariin vai luotatko vain omaan silmämääräiseen tulkintaan ja väyläopasteesiin tiiboksissa ja väylillä (esim. väylän koko pituus – 200m – 150m – 100m griinille). Aika monille nämäkin ovat jo riittävä tietoa..

MyGolfSpy

Golf Monthly ja kotimaisista sivustoista mm.

GoGolf

YouTube on myös pullollaan vertailuja niin kelloista kuin kiikareista. Ohessa yksi kellotesti viime vuodelta

Ja tässä vastaava kiikareista

Yksi ajatus artikkelista “Golfmittarin valinnan perusteita”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s