Uutta draiveria hankkimassa

Nykyään, kun lähes kaikissa isommissa välineliikkeissä tai fittaajien omissa studioissa on FlightScopen, ForeSightin tai Trackmanin kaltaisia laitteistoja, on lukemat omasta mailanpään nopeudesta entistä helpompaa saada selville. Trackman ilmoittaa mittaavansa mailanpään nopeuden lavan geometrisestä keskipisteestä, kun taas ForeSightin GCQuad tekee mittauksen lapaan kiinnitettyjen tarrojen keskipisteestä. Näistä johtuvat pienetkin erot mittauskohdassa vaikuttavat laitteiden antamiin tuloksiin mailanpään nopeudessa. Tämän takia Trackmanin ja GCQuadin ilmoittamat nopeudet eivät ole vertailukelpoisia. Kumpikaan laitteista ei ole oikeassa tai väärässä, ne vain mittaavat nopeuden eri kohdasta mailan lapaa. Tarjolla on nykyään myös paljon edullisia henkilökohtaisia ja pieniä laitteita, joilla omaa mailanpään nopeutta voi mitata vaikka itse rangella tai vaikka simulaattorissa. En ota tässä sen enempää kantaa siihen, miten todenperäisiä ko. luvut ovat verrattuna näihin ammattilaisten välineisiin, koska vaihtelua on varmaan paljon. Niin tai näin, jos haluaa tässä mielessä saada käsityksen omasta tasosta, kannattaa joskus käydä tekemässä ko. mittaus!

Olen itse jo vuosikausia ollut Mika Viljamaan ja Vili Custom Golfin vakioasiakas, joten Vilin Nordcenterin studioon vei myös tänä keväänä huhtikuun lopussa oma matkani. Edellisestä draiverifittauksesta olikin jo kulunut vuosia, joten oli hyvä päivittää oma tilanne. Tavoitteena oli tsekata samalla, ovatko nykyiset raudat (Ping i210) ja wedget (Ping Glide) ja muut puumailat kohdillaan. Vilin ansioksi olen aina lukenut sen, että hän ei pakkomyy yhtään tuotetta, ellei siihen oikeasti löydy tarvetta tai välineiden päivitys vie asioita eteenpäin . Rautojen ja wedge-osaston kohdalla säädettiin vain muutamia lie-kulmia, mutta muuten ne setit olivat kohdallaan ja niillä jatketaan edelleen!

Oma swingini on joulukuussa 2019 tapahtuneen oikean polven kierukkaleikkauksen myötä muuttunut jonkin verran, ja sillä on väistämättä ollut vaikutusta myös swinginopeuteen. Tämä oli havaittavissa erityisesti draivissa, ja siinä miten tuolle leikatulle polvelle uskaltaa laittaa ns. vartalon kierrossa ”painetta”. Jos en ole ennenkään ollut mikään runttaaja, nyt tuo vauhti oli hidastunut entisestään. Se, mikä nyt myös Vilin studiossa tuli entistä selvemmin esille, on se miten tärkeää on pyrkiä osumaan mailan sweet spottiin! Kaikki osumani draiverilla olivat suurimmaksi osaksi aivan liian alhaalla, joten oli selvää, etteivät lyöntimitat olleet suinkaan optimaalisia.

Omat osumat olivat draiverilla kaikki aivan liian alhaalla!

Löysimme Vilin kanssa heti muutamia korjaavia asioita, joilla osumakohtaa saatiin lähemmäs toivottua sweet spottia. Lyöntimitat olivat edelleen kuitenkin kovin vaatimattomia – jopa tämän ikäiselle seniorille – liikkuen vain 180 m -190 m tuntumassa. Testailimme erilaisia varsia ja settejä, ja lopulta ratkaisu löytyi TM nupista ja selvästi kevyemmästä varresta, jolla lukemat saatiin nousemaan reiluun 200 metriin (paras osuma taisi olla 215 m). Fujikura Air Speeder malliston kevyin varsi liitettynä SIM2 -draiverin nuppiin antoi minulle parhaan tuntuman ja tuloksen.

Koska vuosi 2021 on lajin suosion ja pelaajamäärien kasvun johdosta myös golfvälineiden menekin osalta edelleen todella ”kuuma”, osasta välineistä on koko Euroopassa huutava pula. Mm. pallojen osalta on mitä ilmeisimmin odotettavissa ei-oota joidenkin kysytyimpien mallien ja merkkien osalta syksyyn mennessä. Oma uusi Taylor Made SIM 2 Max D -draiverinikin saapui lopulta custompajasta vasta yli 1,5 kk odotuksen jälkeen. Nyt uudella ajurilla on takana kahdeksan pelikertaa, ja voin sanoa että olen äärimmäisen tyytyväinen hankintaani!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s