KOLME TAPAA LYÖDÄ PIDEMPIÄ DRAIVEJA!

Jacoob Bowden, jonka artikkeleita olen lainannut aikaisemminkin tässä blogissani, sai mielenkiintoni taas heräämään. Kyseessä on siis PGA PRO, joka vuodesta 2003 alkaen on sekä pelannut itse, toiminut caddiena että opettanut jenkeissä. Hänen ”SwingManGolf” -bloginsa ja opetusideologiansa on kyllä mielenkiintoista luettavaa. ”Kolme tapaa lyödä pidempiä draiveja” (johon kohta viittaan) kuulostaa jopa liian helpolta mainostekstiltä. Tässä jutussa hän kertoo oppilaastaan , jolle tehtiin pieniä swingimuutoksia.

Bowden kertoo: ”Kun oppilaani driverin nostokulmaan saatiin 2 asteen lisäys ja vain pieniä muita muutoksia hänen swingiinsä, pelkästään tällä päästiin keskimääräistä oleellisesti parempiin tuloksiin. Ilman mitään muita muutoksia (mailanpäänopeus oli hänellä tuolloin 102 mph =164 km/h) hän sai draiviinsa lisämittaa 243 metristä 256 metriin. Teimme lisäksi jonkin verran swingiharjoituksia, jonka jälkeen mailanpäännopeus saatiin nousemaan 112 mph = 180km/h Bowden kertoo. Sen jälkeen draivit olivatkin jo 280 metrissä.” Alkuperäiseen lisäystä on tuossa jo 37 m, joka on kyllä melkoinen saavutus. Mitä siis täytyisi tehdä saavuttaakseen paremmat tulokset?

  1. PARANTAA OsumaA

Tämä asia on varmaan kaikissa mahdollisissa tutkimuksissa todettu eikä sitä käy kieltäminen. MItä paremmin draiverilla osuu ”sweet spottiin” sitä parempi lopputulos. Kuvat HCP 30 ja HCP 5 tasoituksella pelaavien lavan osumakohdista kertovat paljon ja vahvistavat tämän tärkeän asian.

Toukokuussa 2021 omassa fittauksessani Nordcenterissä saatua tulosta…osumat olivat silloin pääosin hieman liian alhaalla…

2. OPTIMOIDA LYÖNTIKULMA

On selvää, että eri mailanpään nopeuksilla myös lyöntipituudet ovat erilaiset. Mutta mikä on ideaalinen spinni ja lähtökulma millekin nopeudelle. Siitä oheiset taulukot.

Optimaaliset spinnit eri mailanpäännopeuksille (kuva Jacoob Bowden / GolfWRX)

Pallon nostaminen tiillä korkeammalle, viemällä pallon paikkaa eteenpäin vasemmalle (oikeakätisellä) ja swingi ”pyörimään” hieman enemmän sisältä-ulos auttaa saavuttamaan korkeamman nousukulman. Tiiaaminen alemmaksi ja keskemmälle stanssia vastaavasti alentaa jo pelkästään lähtökulmaa.

Optimaaliset lähtökulmat eri mailanpäännopeuksille (kuva Jacoob Bowden / GolfWRX)

3. KEHITTÄÄ MAILANPÄÄN NOPEUTTA

Tämä vaatiikin sitten jo harjoittelua. Kun kyse on sekä voimasta että vartalon liikkuvuudesta, tätä ei harjoittelematta ja ”sormia napsauttamalla” saa kohenemaan. Mutta toki täysin totta tämäkin väite. Bryson Dechambeau lienee tästä näkyvin ja uutisoiduin esimerkki golfmaailmassa.

Jos siis haluat analysoida edullisesti omaa tekemistäsi, ota ensitöiksesi vaikka leveää maalarinteippiä mukaan rangelle. Kun laitat teipinpalan draiverin lapaan, huomaat jo muutaman lyönnin jälkeen, mihin omat osumasi sijoittuvat! Toki, prolla tai muualla fittauksessa tämänkin voi tehdä puolestasi joku ammattilainen ja saat lisäksi hyviä neuvoja asian korjaamiseksi ja kehittämiseksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s